18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Uz gadu mijas svinībām Rīgā varētu ierasties ap 10 tūkstošiem ārvalstu viesu
Uz gadu mijas svinībām Rīgā varētu ierasties ap 10 tūkstošiem ārvalstu viesu
Autors: BNA / 29. decembris 2011, 11:57
Saskaņā ar Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas datiem, šogad sagaidīt jauno gadu Rīgā varētu ierasties no 7-10 tūkstošiem ārvalstu viesu. Jau šobrīd pieteikto viesnīcu rezervāciju skaits liecina, ka tās gadu mijā būs pilnībā noslogotas.

Atbilstoši Latvijas Dzelzceļa sniegtajai informācijai, lielā pieprasījuma dēļ jau sākot no 27.decembra pagarināti visi esošo vilcienu vagonu sastāvi maršrutā Rīga-Maskava-Rīga, tāpat šajā maršrutā norīkoti vēl arī papildus vilciena reisi.

Rīgas starptautiskajā autoostā svētku laikā pieteikto starpvalstu autobusu reisu skaits pat desmitkāršojies, tā piemēram, 31.decembrī ierastā viena autobusa vietā no Maskavas jau šobrīd pieteikti 9, savukārt plānoto divu vietā no Pēterburgas ieradīsies 12 tālsatiksmes autobusi. 

Ņemot vērā pērna gada negatīvo pieredzi, kad liela daļa restorānu, muzeju un tirdzniecības vietu gada pirmajās dienās bija slēgti, Rīgas tūrisma attīstības birojs šogad jau savlaicīgi veica populārāko Rīgas tirdzniecības vietu un restorānu aptauju, apkopojot informāciju par dažādu ēdināšanas un izklaides vietu darba laikiem gadu mijā.

Visa informācija rīdziniekiem un pilsētas viesiem pieejama Live Riga mājas lapā: http://www.liveriga.com/lv/4820-muzeju-veikalu-restoranu-un-kino-darbalaiki-ziemassvetku-un-jaungada-brivdienas

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks: „Lielais tūristu skaits ir mērķtiecīga darba rezultāts. Tādēļ, esam arī aicinājuši pilsētas uzņēmējus - restorānu un kafejnīcu strādāt un apkalpot viesus gan 31.decembrī, gan 1.janvārī. Uzteicams ir arī tūroperatoru darbs, organizējot dažādus jaunā gada sagaidīšanas pasākumus un balles ārvalstu viesiem Rīgā.” Tā piemēram, nesen atklātajā Rīgas biržas namā 31.decembrī notiks vērienīgas un krāšņa jaunā gada svinības „Nakts muzejā”, jaunā gada sagaidīšana franču stilā ārvalstu tūristiem un rīdziniekiem tiek piedāvāta viesnīcā „Avalon”, saviesīgs pasākums, sagaidot jauno gadu, ar nosaukumu „1001 nakts” tiek organizēts arī Radisson Blu Daugava, tāpat paredzēti vēl daudzi citi pasākumi dažādās Rīgas un Jūrmalas viesnīcās. 

„Mums ir lielāka iespēja sagaidīt pilsētā vairāk viesu, ja uzreiz varam viņiem piedāvāt vienotu izklaides un kultūras piedāvājuma paketi”, uzskata A.Ameriks, papildus uzsverot, ka nekādi neizprotot lielveikalu tīklu un muzeju biznesa stratēģiju, kas nākamā gada 1.janvārī tomēr nodomājuši ņemt oficiālu brīvdienu.

„To, ka ārvalstu viesiem papildus citām izklaidēm interesē arī mūsu muzeju piedāvājums, lieliski parādīja pērnā gada pieredze, proti, laikā, kad Rīgā visi muzeji bija slēgti, piemēram, Turaidas muzeja rezervāts gada pirmajās divās dienās uzņēma pat vairāk nekā 550 individuālo ārvalstu viesu”, informē A.Ameriks.

„Liela daļa muzeju ik gadu sūdzas par finansējuma trūkumu, taču laikā, kad pastāv reāla iespēja nopelnīt, sagaidot ievērojamu apmeklētāju pieplūdumu, labāk izvēlas paņemt brīvu. Īsti nopietni tas nav, ja no vairāk nekā 40 Rīgā esošajiem muzejiem 31.decembrī un 1.janvārī būs atvērti tikai 4, no tiem trīs Rīgas pilsētas pašvaldības pārziņā esošie - Melngalvju nams, Rīgas Jūgendstila muzejs, Rīgas mākslas telpa. Pašvaldība, protams, nevar uzdot par pienākumu strādāt vai nestrādāt nevienai no valsts pakļautībā esošajām iestādēm, nedz arī kādam no tirdzniecības centriem vai veikaliem, tomēr es gribētu aicināt daudz rūpīgāk pārdomāt šo iestāžu darba laikus un iespējas strādāt arī svētku laikā”, aicina A.Ameriks.

Kā zināms, decembra sākumā Rīga sasniedza jaunu tūristu rekordu, galvaspilsētā uzņemot līdz šim nebijušu ārvalstu viesu skaitu. Šī gada laikā Rīgu apmeklējuši jau vairāk nekā 1 miljons 200 tūkstoši ārvalstnieku. Saskaņā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroja datiem, katrs tūrists pilsētā tērē no 50-100eiro dienā.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Ameriks, jaunais gads, tūristi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats