23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » RTU uzsāks studentu pilsētas būvniecību
RTU uzsāks studentu pilsētas būvniecību
Autors: bizness.lv / 15. marts 2011, 12:47
Šī gada pavasarī RTU uzsāks darbu pie vienotā universitātes kompleksa „RTU - Pilsēta pilsētā” būvniecības Ķīpsalā. Ar to RTU ieies Latvijas vēsturē kā pirmā valsts universitāte, kas īstenojusi studentu pilsētiņas projektu Latvijā. RTU piedzīvos revolūciju, ir pārliecināti šī brīža studenti. Projekts tiks īstenots ar valsts un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.


„RTU - Pilsēta pilsētā” ir iecerēts kā vērienīgs projekts, ko īstenojot, tiks izveidots Baltijas reģionā modernākais inženierzinātņu studiju centrs – studentu pilsēta, ko nākotnē veidos septiņas RTU fakultātes, administratīvās ēkas un Zinātniskā bibliotēka.

Universitātes rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis ir gandarīts par iespēju īstenot Latvijā līdz šim nebijušu projektu: „Šis ir nozīmīgs mirklis, jo nākotnē studentiem varēsim piedāvāt tādu mācību vidi, kādai daudzviet pasaulē jau ir gadsimtiem sena vēsture. Nodrošinot studentus ar mūsdienīgām studiju un pētniecības iespējām, jaunajā RTU studentu pilsētiņā varēsim piedāvāt kvalitatīvāku augstāko izglītību: iesaistot studiju un pētniecības darbā labākos Latvijas akadēmiķus un industrijas pārstāvjus, kā arī piesaistot ārvalstu mācībspēkus un studentus”.

Šī projekta pirmā posma ietvaros jaunajā studentu pilsētā tiks atjaunota Zinātniskā bibliotēka un vienuviet varēs mācīties RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas, Būvniecības, Arhitektūras un pilsētplānošanas, Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes, kā arī Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes studenti. Projekta kopējās izmaksas 19 879 035 LVL.

Projekts „RTU - Pilsēta pilsētā” ir mērķis, uz kuru RTU tiekusies ilgi. Līdz ar projekta īstenošanu tiks veidots spēcīgākais un modernākais inženierzinātņu studiju centrs ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas mērogā: „Katru gadu studijas RTU izvēlas sākt vairāk nekā 2500 jauniešu. Tas ir labi, bet, attīstot šo projektu, mēs plānojam palielināt studēt gribētāju skaitu un celt inženierzinātņu prestižu Latvijā. RTU pilsētiņā veidosim internacionālu, modernu un radošu vidi - nodrošinot valsti ar augsti kvalificētiem un konkurētspējīgiem speciālistiem,” stāsta rektors.

Nākotnē komplekss „RTU – Pilsēta pilsētā” apvienos septiņas fakultātes, bibliotēku, ēdināšanas un atpūtas iespējas: „Jāatzīst, ka esmu pozitīvi greizsirdīga uz topošajiem RTU studentiem, kas tuvāko gadu laikā varēs uzsākt mācības modernākajā universitātē Latvijā! Man ir prieks par to, ka universitātes vadība nav apstājusies, ka domā moderni, piedāvājot arvien plašākas un vilinošākas studiju iespējas!” uzsver RTU Studentu parlamenta viceprezidente Una Vorma.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats