24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vēl neakceptē "Rīgas siltums" vadītāja kandidatūru
Vēl neakceptē "Rīgas siltums" vadītāja kandidatūru
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 8. oktobris 2010, 17:32
Pašlaik akciju sabiedrības Rīgas siltums (RS) valdes priekšsēdētāja amatam izvirzīta tikai viena kandidatūra – pašreizējais siltumuzņēmuma valdes loceklis Normunds Talcis.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs un RS padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (LPP/LC) Neatkarīgajai sacīja, ka Rīgas domei kā RS akcionārei pat citas kandidatūras nav, tik pārliecināta ir pašvaldība par N. Talča atbilstību šim amatam. Tā kā akcijas uzņēmumā pieder arī valstij, ko pārstāv Ekonomikas ministrija (EM), tad ir nepieciešams arī tās akcepts. "Neredzu iemeslu, kāpēc EM pret šo kandidatūru vajadzētu protestēt," saka V. Stepaņenko. Šonedēļ tikšanās laikā ar uzņēmuma valdes un padomes pārstāvjiem, kad tika apspriesta N. Talča kandidatūra, piedalījās arī EM pārstāvis Klāvs Olšteins. Viņam pret nosaukto kandidātu pretenzijas neesot bijušas, saka V. Stepaņenko.

N. Talcis RS strādā 12 gadu un sešus no tiem ir uzņēmuma valdes loceklis. Pašlaik viņš pilda valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus, informēja RS. Potenciālais RS šefs darbu akciju sabiedrībā sācis kā katlumājas vadītājs un pārzina visu uzņēmuma struktūru un darbību pa vertikāli, ne tikai pa horizontāli – vadības līmenī. Viņš ieguvis inženierzinātņu maģistra grādu un tiek raksturots kā labs tehniskās jomas zinātājs, kuram ir autoritāte kolektīvā. Acīmredzot tāpēc Āris Žīgurs, kurš tagad apstiprināts par Latvenergo valdes priekšsēdētāju, savu vietnieku ieteicis šim amatam. Pats Žīgurs gan norāda, ka viņš tikai ierosina, bet galīgo lēmumu pieņems uzņēmuma padome.

Ekonomikas ministra padomnieks K. Olšteins atzinis, ka, viņaprāt, N. Talcim ir atbilstoša kvalifikācija šim amatam. Vakar K. Olšteins Neatkarīgajai solīja uzzināt ekonomikas ministra viedokli par N. Talča kandidatūru, tomēr līdz vakaram laikrakstam to tā arī nebija iespējams noskaidrot. Mediji vēsta, ka EM vērtēšot, vai uz RS valdes priekšsēdētāja amatu nav jārīko konkurss.

Lēmumu par nākamo RS valdes priekšsēdētāju plānots pieņemt, kolīdz Ā. Žīgurs stāsies Latvenergo valdes priekšsēdētāja amatā. Vēl jānokārto visas formalitātes, kas saistītas ar Ā. Žīgura amata atstāšanu RS. V. Stepaņenko informēja, ka nākamā RS padomes sēde paredzēta 14. oktobrī, un tad varētu lemt par N. Talča iecelšanu amatā. Ja, protams, iebildumu nebūs EM. Šaubām par ministrijas operatīvu jāvārdu Rīgas domes.

atbalstītajam kandidātam ir pamats, jo līdz šim Rīgas domes sadarbība ar Jaunā laika ministriem vai valdību kopumā bijusi ne pārāk saliedēta. Šo partiju pārstāv arī pašreizējais ekonomikas ministrs Artis Kampars.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bizness

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats