28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Kariņš: Par konkurences trūkumu maksā patērētājs
Kariņš: Par konkurences trūkumu maksā patērētājs
Autors: bizness.lv / 8. oktobris 2010, 11:43
Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (JL, ETP) iesniedzis priekšlikumus Konkurences politikas ziņojumam par 2009.gadu ar kuriem rosina veicināt konkurenci enerģētikas un lauksaimniecības sektoros.


Krišjānis Kariņš uzsver: “Par konkurences trūkumu vienmēr maksā patērētājs. Viens no priekšnosacījumiem zemākām cenām arī Latvijas iedzīvotājiem ir brīva konkurence starp uzņēmumiem visās sfērās. Taču Eiropas Savienībā joprojām ir vērojama nepilnīga konkurence tādās jomās kā enerģētika un lauksaimniecības preču ražošanā.”

Kariņš savos priekšlikumus vērš uzmanību, ka enerģētikas sektorā joprojām sastopami tādi konkurences šķēršļi kā starpsavienojumu trūkums, nepārskatāmas transporta sistēmu operatoru procedūras par jaudu piešķiršanu ražotājiem un no valsts uz valsti atšķirīgas pakalpojumu saņēmēju kategoriju definīcijas, kas kavē konkurenci starp enerģijas ražotājiem.

Tāpat Kariņa iesniegtie priekšlikumi EP Konkurences ziņojumam uzsver mazo un vidējo uzņēmumu sekmīgu attīstību brīvas konkurences apstākļos, kā vienu no būtiskākajiem priekšnosacījumiem veiksmīgai finanšu krīzes pārvarēšanai. Kariņš arī aicina Eiropas Komisiju pievērst uzmanību konkurencei lauksaimniecības preču ražošanā, kā arī mudina Komisiju rūpīgāk izpētīt konkurenci agrorūpniecības nozarē no atbalsta, pārredzamības un patēriņa cenu attīstības viedokļa. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bizness

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats