25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Jaunais „Latvenergo” šefs grib „lauzties” Igaunijas un Lietuvas tirgos
Jaunais „Latvenergo” šefs grib „lauzties” Igaunijas un Lietuvas tirgos
Autors: IR.lv / 6. oktobris 2010, 18:01
Jaunā „Latvenergo” vadītāja Āra Žīgura plānos ir nodrošināt veiksmīgu „Latvenergo” darbību starptautiskajā mērogā, šodien vēsta prese. Jauno amatu viņš vērtē kā izaicinājumu, jo siltumapgādes sfērā viņam karjeras ziņā vairs neesot bijis kur pakāpties. Līdz šim Žīgurs vadīja „Rīgas siltumu”.

Kardinālas izmaiņas uzņēmumā neesot plānotas. Kā raksta „Dienas bizness”, Žīgurs uzvarēja konkursā, jo spējis pārliecināt, ka spēs vislabāk gādāt par drošu valsts energoapgādi. Savukārt uzņēmējs Māris Simanovičs, kurš arī pretendēja uz „Latvenergo” šefa vietu, laikrakstam izteicās, ka Žīgurs izvēlēts, jo „sistēmas cilvēki ir labāk zināmi”, raksta IR.lv

Jaunais „Latvenergo” vadītājs uzskata, ka ir jāaudzē elektroenerģijas pārdošanas apjomi, aktīvāk laužoties Lietuvas un Igaunijas tirgos, vēsta „Diena”. Jāturpina iesāktā TEC-2 rekonstrukcija un aktīvi jāiesaistās starpsavienojumu izveidē.

Žīgura personīgais viedoklis ir, ka uzņēmuma akcijas varētu kotēt biržā, jo tad „Latvenergo” būtu jākļūst atvērtākai un caurspīdīgākai, kas uzņēmuma pārvaldībai, viņaprāt, nāktu par labu.

Žīgurs „Dienai” arī norādīja, ka elektroenerģijas cenas Latvijā ir vienas no zemākajām, tādēļ neesot pamata domāt, „ka kaut kas varētu uzlaboties”. Ekonomikas ministrija prognozē, ka tarifi varētu pieaugt nākamajā pavasarī.

„Katram pašam sev jānosprauž robežas, cik tālu iet,” teic jaunais „Latvenergo” valdes priekšsēdētājs laikrakstam „Dienas bizness”, jautāts, vai viņu nebaida līdzšinējo uzņēmuma vadītāju liktenis, kuri tikuši apcietināti vai miruši mīklainā nāvē.

Jau ziņots, ka „Latvenergo” vadības maiņa notikusi, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) bijušo uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Kārli Miķelsonu un viņa vietnieku Aigaru Meļķo tur aizdomās par nelikumīgām darbībām. KNAB ir aizdomas par 1,13 miljoni eiro (791 tūkstoša latu) atmazgāšanu. Iespējamie noziegumi varētu būt saistīti ar Rīgas otrās termoelektrocentrāles rekonstrukciju.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aptaujas, bizness

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats