28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Pārtika, veselīgs uzturs » Majonēze – vērtīgs produkts, kas pielāgots ikviena gaumei un vēlmēm
Majonēze – vērtīgs produkts, kas pielāgots ikviena gaumei un vēlmēm
15. novembris 2016, 9:27
Majonēze ir kļuvusi par neatņemamu sastāvdaļa ikdienas ēdienkartē, to labprāt izmantojām gan kā salātu piedevu, gan pievienojam dažādam uzkodām. Lai arī par majonēzes izcelšanos pastāv vairākas versijas, vispopulārākā no tām meklējama 18.gadsimta vidu Spānijas pilsētā Moan.


Vārds “majonēze” ģeogrāfiski saistīts ar Maon pilsētu – spāņu salas Menorka galvaspilsētu. Kā norādīts vienā no franču enciklopēdijām, Maonau iekaroja hercogs Rišeljē. 1758. gadā briti ielenca šo pilsētu un frančiem ar pārtikas rezervēm bija gaužām bēdīgi. Bija palikusi vien eļļa un olas. No šiem produktiem pavāri gatavoja omletes, kas ātri vien apnika franču oficieriem. Hercogs Rišeljē pavelēja savam pavāram pagatavot kaut-ko jaunu. Pavārs sakūla olas ar eļļu un pievienoja sāli un garšvielas. Tā šo mērci nosauca, par godu pilsētai. Pašā Menorkas salā šo mērci sauc “mahonesa salsa” (Maonas mērce). Bet, iespējams, ka taisnība ir tiem minējumiem, ka šī vienkāršā mērce ir pietiekami sena un radusies var teikt vienlaikus vairākās Vidusjūras valstīs – tur, kur brīvi bija pieejama olīveļļa un olas. SIA “Milda KM”  labu majonēzi raksturo ar diviem galvenajiem pamatelementiem - augstvērtīgas rafinētas un dezodorētas eļļas un visaugstākās kvalitātes olu piedevas. 

Iespējams daudzi nezina, bet pateicoties majonēzes vērtīgajām īpašībām daudzi to lieto ne tikai uzturā, bet arīdzan izmanto skaistumkopšanā, uzlabojot gan matu, gan sejas stāvokli. Tomēr, lai to sauktu par veselīgu majonēzi ļoti svarīgs ir produkta sastāvs – majonēze bez konservantiem vienmēr būs dabiskāka un gardāka,” uzsver SIA “Milda KM” tirgvedības vadītāja Elīna Cape.

SIA „Milda KM” majonēžu pagatavošanā izmantota kvalitatīva rapšu eļļa un augstvērtīgs olu dzeltenuma pulveris, radot niansētu un bagātīgu garšu buķeti. Ražotājs piedāvā plašu majonēžu sortimentu, kas piemērots gan salātiem, gan uzkodām, dažādiem pamatēdieniem un būtībā jebkuram gardam meistardarbam, kuru var papildināt ar majonēzi. Atkarīgi no katram vēlmēm un vajadzībām, pieejamas maigākas un pikantākas majonēzes. 



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats