25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Pārtika, veselīgs uzturs » Par vecas pārtikas pārmarķēšanu uzņēmumam piemēro 1000 eiro naudas sodu
Par vecas pārtikas pārmarķēšanu uzņēmumam piemēro 1000 eiro naudas sodu
Autors: NRA.lv / 11. oktobris 2016, 17:08
Pārtikas un veterinārais dienests SIA “Triom”, kura noliktavā Jelgavā tika atklāta vērienīga vecu pārtikas preču pārmarķēšana un pārfasēšana tālākai izplatīšanai lielākajos tirdzniecības tīklos Latvijā, par kvalitātes prasībām neatbilstošu preču realizāciju piemērojis 1000 eiro naudas sodu, konfiscējot aprīkojumu, kas izmantots pārtikas produktu pārmarķēšanā.


Uzņēmumam, PVD uzraudzībā, ir jāiznīcina visi pārbaudes laikā izņemtie pārtikas produkti - kopumā 9,3 tonnas dažādu saldumu - konfektes, šokolāde, cepumi, kam beidzies derīguma termiņš.

Pārtikas un veterinārais dienests lietas materiālus ir nosūtījis Valsts policijai.

Noliktavas darbība joprojām ir apturēta.

Atgādinām, ka septembra beigās Pārtikas un veterinārais dienests, sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbiniekiem, SIA “Triom” noliktavā Jelgavā atklāja vērienīgu vecu pārtikas preču pārmarķēšanu.

Noliktavā tika konstatēti dažādi krāsu noņēmēji, šķīdinātāji un citas palīgierīces, kuras izmantotas oriģinālā marķējuma likvidēšanai. Izņemti 26 dažādi spiedogi un spiedogu sagataves ar datumiem un partiju numuriem, kas izmantoti pārtikas preču pārmarķēšanai.

Noliktavā notikusi arī pārtikas preču pārfasēšana - preces, kuru derīguma termiņš jau beidzies, no oriģinālā iepakojuma pārbērtas lielāka izmēra kastēs, pārmarķētas ar jaunu derīguma termiņu un partijas numuru, kā arī ar pievienotiem jauniem pavaddokumentiem.

Preču pārmarķēšanai kalpoja katram preču oriģinālam piemeklēti burtu šrifti. Preču pārfasēšanai izmantots nevis piemeklēts, bet īpaši pasūtīts dažādu izmēru pārtikas preču iepakojums - izgatavots tuvu oriģinālajam, izmantojot oriģinālo ražotāju nosaukumus un zīmolus.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats