19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Pārtika, veselīgs uzturs » Krievija līdz 2030. gadam paredz būtiski uzlabot pārtikas kvalitāti
Krievija līdz 2030. gadam paredz būtiski uzlabot pārtikas kvalitāti
Autors: BNA / 5. jūlijs 2016, 10:54
Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs ir parakstījis pārtikas produktu kvalitātes uzlabošanas stratēģiju, kuru paredzēts īstenot līdz 2030. gadam.

“Es vēlos paziņot, ka es esmu parakstījis īpašu dokumentu par pārtikas produktu kvalitāti. Šī pārtikas kvalitātes palielināšanas stratēģiju plānots izpildīt līdz 2030. gadam, ” paziņoja Krievijas premjers.

“Stratēģija paredz regulējumu un uzraudzības uzlabošanu, izveidojot vienotu informācijas sistēmu, kur var atrast informāciju par to, kur konkrēts produkts ražots un no kā tas tika izgatavots,” sacīja Medvedevs.

Valdības vadītājs aicināja palielināt augstas kvalitātes produktu klātbūtni nacionālo pārtikas veikalu plauktos. Tā ir vēl viena daļa no valdības programmas lauksaimniecības sektora atbalstam.

Jau iepriekš premjers uzsvēris, ka Krievijā palielinās arī pārtikas drošības līmenis un valsts ir spējīga izdzīvot arī bez ārvalstu pārtikas importa.

Kā zināms, Krievijas valdība pagarinājusi Rietumvalstu pārtikas embargo līdz 2017. gada beigām, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

2015. gadā importa aizliegums noteikts arī Islandei, Albānijai, Melnkalnei un Lihtenšteinai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats