16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Nekustamais īpašums » Jo tālāk no centra, jo lētāks īpašums
Jo tālāk no centra, jo lētāks īpašums
Autors: NRA.lv / 12. aprīlis 2017, 11:34
"Neatkarīgās" lasītāji joprojām meklē un piedāvā variantus, kā atrisināt nekustamā īpašuma nodokļa problēmu, lai lielās summas neizdzītu no mājām cilvēkus, kas nespēj to nomaksāt.


Intai Pērkonai pārdomas izraisījusi nekustamā īpašuma nodokļa problēma Latvijā. Viņas dzīves pieredze Kanādā un Austrālijā liek jautāt: kādēļ jāizgudro velosipēds no jauna?

Piemēram, Kanādā centrs ir Toronto. Liek cirkuli Toronto centrā un velk riņķi - jo tālāk no centra, jo lētāks īpašums. Un kadastrālo vērtību nosaka valsts, nevis katra pašvaldība. «Man ir tiesības aiziet dzīvot džungļos, kur īpašums lētāks, ja nespēju samaksāt par dzīvi centrā. Ja nevari dzīvot centrā, tad esi gatava dzīvot provincē, kur nodokļus var nomaksāt. Bet, ja pašvaldībām ļaus rīkoties un katra darīs, ko grib, un ja īpašums Rīgā un provincē būs vienlīdz dārgs, kur cilvēks lai dzīvo?

Žēl, ka mokāmies ar jautājumu, kas pasaulē jau atrisināts,» saka lasītāja. Viņa arī piebilst, ka vienīgais īpašums nav būtisks iemesls nodokļa atlaidei. Ja vienīgajā jeb dzimtas īpašumā dzīvo, piemēram, 12 īrnieki, no kuriem īpašnieks iegūst īres naudu, «tad, mīļo saimniek, maksā naudu!»

Anitrai ir viedoklis par TV24 raidījumu, kurā Saeimas deputāte Ilze Viņķele atstāja studijas telpu vokālā pedagoga Edgara Kramiņa verbāli agresīvās izpausmes dēļ. Viņa uzskata, ka ir jāciena ikviens, arī politisks vai jebkāds cits pretinieks. Uzbrukums ir vājuma pazīme, arī raidījuma vadītājam ir jāprot tikt galā ar situācijām, kad dalībnieki mutuļo kā garaiņi.

Imantam no Gulbenes nepatīk vārds politkorekts, pēc viņa domām, ar to tiek aizbildināta nepatīkamas informācijas noklusēšana.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats