19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Mārketings, reklāma » TV satura nelegāla izmantošana Latvijā sarukusi par 23%, liecina pētījums
TV satura nelegāla izmantošana Latvijā sarukusi par 23%, liecina pētījums
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 25. aprīlis 2018, 11:10
Pirms diviem gadiem Latvijā pieteikta cīņa nelegālajiem televīzijas pieslēgumiem vainagojusies panākumiem un TV satura nelegāla izmantošana Latvijā sarukusi par 23%, informē biedrības „Par legālu saturu!” izpilddirektore Dace Kotzeva.


Intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Kotzeva atklāja, ka pētījums par maksas televīzijas (TV) nelegālo apjomu 2017.gadā uzrāda pozitīvu tendenci – šādu pieslēgumu apjoms kopš pērnā gada samazinājies par 23%.

Pētījums liecina, ka šis rādītājs samazinājies par 20 tūkstošiem mājsaimniecību, proti, 56 tūkstošiem cilvēku liegta iespēja piekļūt nelegāliem pakalpojumiem.

Pēc biedrības izpilddirektores Daces Kotzevas sacītā, statistika ir ļoti laba, savukārt sadarbībā ar Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldi iesākti 19 kriminālprocesi, 563 administratīvās pārbaudes, 61 protokols un pirms pusotra mēneša likvidētas divas nelegālās filmu vietnes.

Tāpat biedrība “Par legālu saturu!” bija sākusi sociālo kampaņu “Nemāni sevi – tu zodz!”, lai mazinātu sabiedrības atbalstu.

Biedrība „Par legālu saturu!” dibināta 2015. gada 7. oktobrī. Tās dibinātāji ir TV pakalpojumu sniedzēji un audiovizuālā satura ražotāji.

Biedrības biedri aktīvi vēršas pret TV un filmu izplatīšanu bez ražotāja vai piegādātāja atļaujas, kā arī sekmē TV tiesisku (legālu) pārraidi telekomunikāciju tirgū, uzturot aktīvu sadarbību ar Latvijas kompetentajām iestādēm Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), Valsts Policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldi (VP ENAP), Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK), Valsts ieņēmumu dienestu (VID), LR Kultūras ministriju (KM), LR Finanšu ministriju (FM), LR Satiksmes ministriju (SAM), IKT nozares asociācijām u.c., iesaistoties ar konkrētiem nozares pārstāvju izstrādātiem priekšlikumiem saistošo likumu un normatīvo aktu pilnveidošanā, lai maksimāli ierobežotu un izskaustu TV nelegālo pakalpojumu sniedzēju darbību Latvijā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats