28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Mārketings, reklāma » MTG kanālus pērk Bites īpašnieks. Tos demonstrēs LMT
MTG kanālus pērk Bites īpašnieks. Tos demonstrēs LMT
Autors: Ilze Šteinfelde / NRA.lv / 20. marts 2017, 12:11
Zviedrijas mediju koncerns Modern Times Group (MTG) savu Baltijas biznesu pārdod Bite Latvija īpašniekam un Baltcom TV līdzīpašniekam – privātā kapitāla investīciju kompānijai Providence Equity Partners. Trīs dienas pirms šīs ziņas publiskošanas Latvijas mobilais telefons (LMT) noslēdza līgumu ar MTG par visu piecu kompānijas TV kanālu raidīšanu LMT mājas viedtelevīzijā.


MTG Latvijā darbojas kopš 1998. gada, piedāvājot piecus telekanālus - TV3, TV3+, TV6, LNT, Kanāls 2 -, radiostaciju Star FM, kā arī interneta portālus Tvplay un Skaties. Arī Igaunijā un Lietuvā MTG pieder vairāki TV kanāli. Taču teju divdesmit gadu pēc veiksmīgas darbošanās MTG ir vienojies pārdot savus televīzijas kanālus, maksas televīzijas, radio un digitālos biznesus starptautiskajai aktīvu pārvaldīšanas kompānijai Providence Equity Partners, kas ir arī mobilā operatora Bite īpašnieks Latvijā un Lietuvā, kā arī kontrolē 28,5% Latvijas interneta un kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniedzēja Baltcom kapitāldaļu. MTG savu lēmumu skaidro ar notiekošajām pārmaiņām, transformējoties no tradicionālām raidorganizācijām uz globālu digitālo izklaides biznesu, un balstās uz auditorijas paradumu maiņu mediju patēriņā. Ieņēmumus no darījuma MTG investēs, lai turpinātu pārmaiņas.

MTG TV Latvia sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Laima Kristapsone atklāj, ka darījums ietver 100% biznesa daļu pārdošanu par 115 miljoniem eiro, kas atbilstot uzņēmuma vērtībai un ir līdzvērtīga pagājušā finanšu gada divpadsmitkārtīgai EBIT vērtībai. Viņa uzsver, ka darījuma slēgšana var notikt tikai pēc vietējo uzraugošo iestāžu apstiprinājuma. Tiesa, pagaidām Konkurences padome nav saņēmusi apvienošanās ziņojumu.

«MTG Baltijas raidorganizācijas ir vadošās pozīcijās savās teritorijās, un mēs novērtējam, ka mūsu partneri ir ļoti talantīgi cilvēki, ar kuriem kopā varēsim turpināt attīstīt šo biznesu. Bites pirkums 2016. gadā, kā arī šis darījums apliecina, ka Providence ir ilgtermiņa investīciju plāni Baltijas reģionā,» uzsver Providence izpilddirektors Karims Tabets.

Darījums nekādā veidā nav ietekmējis pakalpojumu klāstu - visi pieci MTG kanāli ir skatāmi ierastajā veidā. To pieejamība ir vēl plašāka, jo kopš pagājušās trešdienas MTG kanāli - TV3, TV6, LNT, Kanāls 2 un 3+ ir iekļauti LMT mājas viedtelevīzijā, tādējādi par trešdaļu paplašinot esošās LMT mājas viedtelevīzijas klāstu. Tuvākā mēneša laikā tiks ieviestas arī arhīva un ieraksta iespējas, Neatkarīgajai sacīja LMT preses sekretāre Elīna Lidere.

Tagad viedtelevīzijā pieejami visi populārākie kanāli latviešu valodā, tajā skaitā arī LMT Straume TV kanāls, kā arī vairāki latviskoti ārzemju kanāli un plašs klāsts ar filmām un seriāliem, dublētiem vai ar subtitriem latviešu valodā. Ekskluzīvi LMT mājas viedtelevīzijas klientiem pieejams arī bērnu kanāls Kidzone+ latviešu valodā, kā arī papildu filmu un multfilmu piedāvājums mazajiem skatītājiem. Tāpat jebkuram Latvijas satura radītājam ir iespēja izveidot un izvietot savas lietotnes LMT viedtelevīzijā.

«Tāpat kā kādreiz viedtālruņi izmainīja priekšstatu par to, kas ir telefons, tagad viedtelevīzija ļaus izbaudīt visu, uz ko patiesībā ir spējīgs gandrīz jebkurš mājas televizors,» norāda LMT prezidents Juris Binde. «LMT viedtelevīzijas iekārta ļauj pārvērst televizoru par lielu viedtālruni, kurā ir tūkstošiem lietotņu un arī tradicionālais TV saturs. Viedtelevīzijas ieviešana jau ir mainījusi televīzijas tirgu Latvijā. Līdz ar izklaides satura attīstību visā pasaulē tā sniegs vēl nebijušas iespējas TV skatītājiem izvēlēties pašam jebkuru saturu, ko gribas skatīties.»

***

Darījuma saturs

Noslēdzot darījumu, Providence Equity Partners iegūs:

+ Lielāko TV kanālu portfeli visās trijās Baltijas valstīs, tajā skaitā:

• trīs TV kanālus Igaunijā (TV3, TV3+, TV6)

• piecus TV kanālus Latvijā (TV3, TV3+, TV6, Kanāls 2, LNT)

• trīs TV kanālus Lietuvā (TV3, TV6, TV8)

+ Bezmaksas un maksas video straumēšanas pakalpojumus

+ Vienīgo satelītplatformas un trešo lielāko maksas TV pakalpojumu operatoru Baltijā, ieskaitot vadošos maksas sporta un izklaides kanālus Baltijā

+ Nacionālās komercradio stacijas

+ Digitālos aktīvus un interneta reklāmas tīklu visā Baltijā

Noslēdzot darījumu, MTG iegūs:

+ 115 miljonus eiro, ko ieguldīt sava biznesa attīstībā

Avots: MTG TV Latvia, Neatkarīgā



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats