19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Māja, mēbeles, interjers » Iedzīvotāji izvēlas ekonomiskus risinājumus savu māju apgaismošanai
Iedzīvotāji izvēlas ekonomiskus risinājumus savu māju apgaismošanai
Autors: BNA / 19. decembris 2011, 16:02
Turpinoties īsti rudenīgam un tumšam laikam, iedzīvotāji savas mājas apgaismošanai izvēlas ekonomiskus risinājumus ar saules baterijām.


Paveroties ārā pa logu gan rīta agrumā, gan dienas otrajā pusē apkārt valda tumsa, kas pieprasa apkārtni padarīt gaišāku, kā arī izcelt dārza, mājas vai ceļa skaistumu. Ar apgaismojuma palīdzību var radīt visdažādākās noskaņas, piemēram, izgaismot interesantos augus, izcelt ūdens elementus, u.c.

Latvijas apstākļos ziemas un rudens periods ir laiks, kad tumšā diennakts daļa gūst ievērojamu pārsvaru pār gaišo, tādēļ cilvēki pastiprināti izjūt vajadzību pēc gaismas sev visapkārt. Šādas mākslīgā apgaismojuma iespējas ļauj ieraudzīt savu dārzu pavisam savādāk, turklāt šāds apgaismojums vilina vairāk pavadīt laiku ārpus mājas, priecājoties par tās skaistumu.

Lai mājas apkārtni padarītu gaišāku, patīkamāku un pat drošāku, iedzīvotāji izvēlas ekonomiskus risinājumus – saules lukturīšus.

„Tumšie vakari ir ļoti jūtami, it sevišķi tagad, kad ārā nav sniega. Nereti tiek iegādāti dažādi apgaismes līdzekļi, kas varbūt pirmreizējās izmaksās konkurē ar mūsu produktu, tomēr tie „iekrīt” uz kvalitāti un ilgspējību. Arī pats biju viens no tiem, kas „iekrita”, tāpēc nolēmu ražot produkciju, kas, pirmkārt, apmierinātu manas vajadzības- kvalitāte un dabai draudzīgu materiālu izmantojums, un tad to piedāvāt arī citiem. Tagad varu lepoties ar to, ka ražoju šādas konstrukcijas lukturīšus, kādas pasaulē vēl nav”, atzīst uzņēmuma „NAKTS SAULE” produkta radītājs-radioinženieris Didzis Liepkalns.

Galvenais iemesls, kāpēc uzņēmums „NAKTS SAULE” uzsāka ražot saules lukturīšus bija ekonomija un kvalitāte vairāku gadu garumā. Uzņēmums vēlējās radīt lukturi, kuru var atstāt zemē visu gadu, kurš spīd visu nakti, kuram nekaitē lietus, sniegs un putnu mēsli un kuram apkārt droši var pļaut zāli. Pēc vairāku konstrukciju izmēģināšanas, izdevās radīt šādām prasībām atbilstošu lukturīti, kurš nu jau ir guvis atzinīgu vērtējumu.

„NAKTS SAULE” produkciju var iegādāties Tērbatas ielā 83 B, Rīgā, Ventspils ielā 46 B, Liepājā, kā arī sazinoties caur e-pastu par citu piegādes vietu.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats