19. marts, Otrdiena
Vārda dienas: Jāzeps
Sākuma lapa » Māja, mēbeles, interjers » Latvijas uzņēmums vienīgais pasaulē ražo mēbeles no vulkāniskiem iežiem
Latvijas uzņēmums vienīgais pasaulē ražo mēbeles no vulkāniskiem iežiem
Autors: BNA / 10. maijs 2011, 13:49
Jauns Latvijas uzņēmums, kas nodarbojas ar dārza mēbeļu un interjera priekšmetu ražošanu, ir pirmais un vienīgais uzņēmums pasaulē, kas ražo dārza mēbeles un interjera priekšmetus no bazalta, kas iegūts no vulkāniskā ieža.


Bazalts ir ķīmiski un mineraloģiski augsti stabils magmatiskas izcelsmes kalnu iezis, kas aizņem 25% līdz 38% no Zemes magmatisko iežu platības. Tas ir praktiski neizsīkstošs materiāls, jo pēc zinātnieku aplēsēm katru gadu tā krājumi vulkāniskas darbības rezultātā papildinās par 1 km3. 

Lai neizlietotu izsīkstošos dabas materiālus, uzņēmums „Maffam Freeform” nolēma izmantot tieši bazaltu interesantu, ērti lietojamu un izturīgu mēbeļu ražošanā. Uzņēmuma mākslinieks ir Raimonds Cīrulis, kas jau vairāk nekā divdesmit gadus darbojas interjera un mākslas jomā un ir ieguvis vairākas dizaina balvas.

Lai tiktu apmierinātas viskvēlākās klientu vēlmes, „Maffam Freeform” katru dienu strādā pie esošo dizainu pilnveides, kā arī palielina savu produkcijas klāstu ar arvien jauniem un interesantiem dizaina risinājumiem.

Bazalta unikālā īpašība ir tā, ka tas spēj absorbēt radiācijas negatīvo enerģiju. Tāpat visi priekšmeti tiek pārklāti ar ekoloģisku pārklājumu, kas pasargā priekšmetus no saules, lietus iedarbības, kā arī no skrāpējumiem, tādā veidā mēbeles un interjera priekšmeti kalpos daudz ilgāk par ierastajiem materiāliem.

“Šodien nepārtraukto bazalta šķiedru izmanto kuģu un avio būvē, mašīnbūvē un siltumenerģētikā. Japānā, ASV, Vācijā, Francijā, Itālijā savu ekoloģisko īpašību dēļ materiāls veiksmīgi aizstāj asbestu, metālu, stiklu, koku. Mūsu uzdevums ir neizjaukt pasaules kārtību un lieki netērēt dabas resursus, tādēļ mēbeles un interjera priekšmetus ražojam no neizsīkstoša materiāla. Šis materiāls sniedz plašas iespējas, tādēļ jebkuras klienta vēlmes uzklausīsim un realizēsim pēc labakās sirdsapziņas,” atzīst „Maffam Freeform” projektu menedžeris Gatis Silenieks.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats