28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Loģistika, transports » Kučinskis: “Rail Baltica” projekts palielinās baltiešu kā pilntiesīgu ES pilsoņu mobilitātes iespējas
Kučinskis: “Rail Baltica” projekts palielinās baltiešu kā pilntiesīgu ES pilsoņu mobilitātes iespējas
Autors: BNA / 24. aprīlis 2017, 17:17
Ministru prezidents Māris Kučinskis pirmdien, 24. aprīlī, Rīgā atklāja konferenci “Rail Baltica Global Forum”.


Uzrunājot klātesošos, M. Kučinskis norādīja, ka Eiropas platuma sliežu savienojuma atjaunošanai Baltijas valstīs ir simboliska nozīme – tā atgriezīs mūs vienotajā Eiropas dzelzceļa telpā. “”Rail Baltica” projekts palielinās baltiešu kā pilntiesīgu Eiropas Savienības pilsoņu mobilitātes iespējas un nodrošinās Baltijas valstu pilnvērtīgu integrāciju Eiropas transporta un loģistikas ekosistēmā,” sacīja Ministru prezidents.

“Rail Baltica” starptautiskais forums pulcējis pustūkstoti lēmuma pieņēmēju, ekspertu, uzņēmēju no Baltijas, Polijas, Somijas un citām valstīm, lai diskutētu par vienu no šī brīža Eiropas nozīmīgākajiem infrastruktūras projektiem – “Rail Baltica”.

Ministru prezidents uzsvēra, ka “Rail Baltica” ir iespēja Baltijas valstīm kopā ar Poliju un Somiju izvirzīt kopīgu mērķi, demonstrēt vienotu pieeju un stingru mugurkaulu, īstenojot vēsturiski, stratēģiski, ekonomiski un ģeopolitiski nozīmīgu projektu. Tāpat viņš pauda, ka ir jāspēj izmantot arī visas “Rail Baltica” sniegtās iespējas jauna ekonomiskā koridora radīšanai – tam galvenais priekšnosacījums ir visu iesaistīto pušu aktīvs darbs, mērķtiecība un ilgtermiņa vīzija.

Vienlaikus tika akcentēts, ka šāda mēroga infrastruktūras projekts sniegs būtisku impulsu Baltijas valstu un Polijas ekonomiskajā attīstībā. Gan būvniecības, gan operacionālajā fāzē projekts nodrošinās neskaitāmus makroekonomiskus ieguvumus, kas būtiski stiprinās Baltijas valstu un Polijas ekonomisko konkurētspēju un integrāciju Eiropas vienotajā tirgū.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats