20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Lauksaimniecība » Lauksaimnieki vēsta par iespējamu vistas gaļas, olu un maizes cenu kāpumu
Lauksaimnieki vēsta par iespējamu vistas gaļas, olu un maizes cenu kāpumu
Autors: LTV "Rīta panorāma" / 21. augusts 2018, 10:00
Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) vadītāja Inguna Gulbe Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” vēstīja par iespējamu cenu pieaugumu vistas gaļai un olām, jo to ražošanā tiek izmantoti graudi, kuriem sausuma dēļ šovasar ir bijusi slikta raža.


Sausums ir skāris ne tikai Latviju, bet visu Eiropu, un tas nozīmē, ka arī ievestie graudi kļūs dārgāki. Pieaugt varētu ne tikai vistas gaļas un olu cenas, bet arī maizes cenas. Gulbe gan skaidroja, ka tas nav atkarīgs tikai no graudiem, jo maizes ražošanā milti ir 10-15% no cenas. Lielāka ietekme uz maizes cenām būšot darbaspēka izmaksu un energoresursu cenu pieaugumam.

Eksperte norādīja, ka dārzeņu cenas saglabāsies zemas, kas ir izdevīgi patērētājiem, bet neizdevīgi ražotājiem. Tas esot tādēļ, ka daudz dārzeņu mūsdienās ražo vairs ne uz atklātiem laukiem, līdz ar to nav tik liela laika apstākļu ietekme.

Kas attiecas uz gaļu, kaut Latvijas cūkgaļas ražotājiem Āfrikas cūku mēra dēļ klājas ļoti grūti, cenu kāpums cūkgaļai neesot gaidāms, jo citur Eiropā cūkgaļas ražošanas apjomi pieaug, līdz ar to cenas saglabājas zemas. Arī liellopu gaļai cenu kāpums nav prognozēts, jo krietni pieauguši šī produkta ražošanas apjomi Polijā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats