24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Lauksaimniecība » Lembergs: Eiropas Savienības atbalsts Latvijas lauksaimniekiem ir netaisnīgi zems
Lembergs: Eiropas Savienības atbalsts Latvijas lauksaimniekiem ir netaisnīgi zems
Autors: Renāte Logina / 11. maijs 2018, 17:13
Latvijas lauksaimnieki no Eiropas Savienības (ES) puses tiek diskriminēti, jo platību maksājumi starp Eiropas dalībvalstīm ir ļoti atšķirīgi, žurnālistiem sacīja Ventspils mērs Aivars Lembergs.


“Finansējums, ko piešķir lauksaimniekiem un laukiem kopumā, ir ārkārtīgi netaisnīgs. Ir valstis, kurās par katru platību maksā divreiz vairāk, nekā Latvijai. Atgādināšu, ka Latvija ir iestājusies Eiropas Savienībā un nākamgad būs pagājuši piecpadsmit gadi, un šo gadu laikā maksājumi nav ne tuvu izlīdzinājušies. Tagad ir runa, ka Latvija varētu sasniegt 85% no vidējā līmeņa, un tas varētu būt pēc 2020. gada. Tātad, kopš Latvija būs iestājusies ES, būs pagājuši gandrīz divdesmit gadi,” norādīja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, arī klimatiskie apstākļi Latvijā lauksaimniecībai nav tie labākie Eiropas Savienībā.

“Šāda veida diskriminācija attiecībā pret Latviju ir pamatīgi izteikta, un, protams, ka tie, kas veda sarunas par iestāšanos ES, tās ir veduši ārkārtīgi neveiksmīgi, pieļaujot milzīgu diskrimināciju un pāri nodarīšanu Latvijai, it īpaši lauksaimniekiem,” izteicās Ventspils mērs.

Viņš norādīja, ka atbalsta līmenis lauksaimniecībai būtu jāvērtē ļoti individuāli, jo nevar salīdzināt to, ko saņem Grieķija, ar to, ko saņem Latvija.

Kā zināms, Eiropas Komisijas (EK) piedāvājumā nākamajā ES budžetā plānots samazināt finansējumu Kohēzijas un kopējai lauksaimniecības politikai par aptuveni 5%.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats