19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Lauksaimniecība » VK pārbaudīs, kur palikusi plūdu skartajām teritorijām atvēlētā nauda
VK pārbaudīs, kur palikusi plūdu skartajām teritorijām atvēlētā nauda
Autors: Ilze Ivanova / 28. novembris 2017, 16:02
Plūdu skartajām lauksaimniecības teritorijām valdība dāsni atvēlēja kopumā gandrīz 15 miljonus eiro. Ņemot vērā neskaitāmas zemnieku sūdzības, par to, ka šo atbalstu tā arī nav sajutuši, Valsts kontrole sola pārbaudīt, kā sadalīts valsts atvēlētais atbalsts.


Kā iemeslu, kāpēc nauda nav sasniegusi zemniekus, esot bijusi to neatbilstība kritērijiem, savukārt vairāki lauksaimnieki naudu saņēmuši pat tādos gadījumos, kad reāli viņiem tāda nepienācās.

Absurdi, tomēr zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) tikai spēj paraustīt plecus un raidījumā “de facto” sacījis, ka tur vairs neko nevar darīt.

„Ja arī krāpšanas gadījumi bijuši, tad tie ir uz vienas rokas pirkstiem skaitāmi,” pauda Dūklavs.

Savukārt Valsts kontroles padomes locekle Ilze Grīnhofa Latvijas Radio raidījumā “Pēcpusdiena” skaidroja, ka ir uzsākta Zemkopības ministrijas (ZM) kārtējā finanšu gada revīzija, un tiks vērtēts, vai kompensāciju sadali varētu vērtēt šajā pārbaudē, kā arī uzsvēra, ka līdzekļu izlietojums noteikti tiks pārbaudīts.

Šajā pārbaudē tiks vērtēts, vai atbalsts piešķirts atbilstoši skaidri definētam mērķim, noteiktajiem kritērijiem, un vai kāds to ir kontrolējis.

“Droši vien tas ir pietiekami būtiski, lai tomēr būtu šāda kontrole par to, ka līdzekļi tiek izlietoti tam mērķim, kam tie ir piešķirti. Jo mums ir ļoti daudz vajadzību, un droši vien, ka tā vienkārši ar naudu svaidīties mēs nevaram atļauties,” pauda Grīnhofa.

Grīnhofa sola, ka nākamā gada laikā izvērtējums būs jau pieejams.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats