28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Lauksaimniecība » Plūdu nodarītie zaudējumi – 4,38 miljoni eiro; ārkārtējo situāciju izsludina 29 novados
Plūdu nodarītie zaudējumi – 4,38 miljoni eiro; ārkārtējo situāciju izsludina 29 novados
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 7. septembris 2017, 10:52
Lietavu un plūdu nodarītie zaudējumi ir 4,38 miljoni eiro, debatēs Saeimas sēdē sacīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts (VL-TB/LNNK).

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nepieciešami 3,07 miljoni eiro, bet pašvaldību līdzfinansējums sasniedz 1,31 miljoni eiro.

Saeima ceturtdien, 7.septembrī, atbalstīja arī valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu 29 novados Latgalē un Vidzemē saistībā ar lietavu un plūdu izraisītajām sekām.

Kā uzsvēra zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), situācija ir ļoti sarežģīta: “Tas būtu ļoti liels solis par labu zemniekiem, nākšana pretī zemniekiem, jo tas nav tikai naudas jautājums, tiešs atbalsts vai tiešas kompensācijas, tas ir jautājums, kas saistīts ar līgumiem, kas saistīts ar Eiropas direktīvu izpildi, kas saistīts ar projektiem, kas saistīts ar izpildes termiņiem projektiem,” aicinot izsludināt ārkārtas situāciju sacīja ministrs.

Ārkārtējā situācija līdz šī gada 30.novembrim izsludināta Aglonas, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Kārsavas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Vārkavas, Viļakas, Viļānu, Zilupes, Alūksnes, Jēkabpils, Madonas, Lubānas, Gulbenes, Cesvaines, Varakļānu, Krustpils, Salas un Aknīstes novados.

Valdības rīkojumā dots uzdevums Zemkopības ministrijai apzināt applūdušajās platībās cietušos lauksaimniekus un faktiskos nodarītos zaudējumus, kā arī sniegt priekšlikumus par kompensāciju apmēriem.

Šogad augusta beigās stiprs lietus skāra visu Latgali, lielu daļu Sēlijas un Vidzemes novadu, tādējādi iznīcinot lielās platībās lauksaimniecības augu kultūru sējumus.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats