28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Lauksaimniecība » Zemnieki valdības virzītajās nodokļu izmaiņās neko pozitīvu neredz
Zemnieki valdības virzītajās nodokļu izmaiņās neko pozitīvu neredz
Autors: BNA / 10. marts 2017, 9:49
Zemnieki valdības piedāvātajās nodokļu reformās neko labu neredz, jo tās nesniegs uzlabojumus lauksaimnieku darbā, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja biedrības “Zemnieku Saeima” valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.


“Lai mēs dotu savu verdiktu šim plānam, protams, mums tas ir rūpīgi jāizpēta, bet provizoriski mēs neko pozitīvu šajās nodokļu pārmaiņās nesaskatām, jo vienīgais pozitīvais ir darbaspēka nodokļu samazināšana plus reinvestētās peļņas neaplikšana ar nodokļiem,” uzskata Lazdiņš.

Viņš norāda, tā kā strādājošo skaits lauksaimniecībā nav liels, tad zemnieki nodokļu reformas neizjutīs. “Arī Eiropas Savienības maksājumi un nacionālās subsīdijas tiks iekļautas ar nodokļiem apliekamajā daļā jeb respektīvi ienākumos un tur mēs zaudējam lielāko daļu no visiem tiem atvieglojumiem, kas šobrīd tiek paredzēti,” norāda “Zemnieku Saeima” valdes priekšsēdētājs.

Viņš uzsvēra,ka lauksaimniekiem līdzšinējā pieredze ar izmaiņām nodokļu jomā ir negatīva. Tostarp viņš minēja, ka 2016.gadā tika ieviesta reversā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksāšanas kārtība graudiem. “Mūsu doma bija, ka šo pārmaksāto priekšnodokli mēs saņemsim katru mēnesi, bet diemžēl realitātē tā nav,” piebilda Lazdiņš.

Jau ziņots, ka FM piedāvā reformēt darba spēka nodokļus, ieviešot IIN likmi 20% ieņēmumiem līdz 45 000 eiro gadā, bet ieņēmumiem virs 45 000 eiro gadā nosakot IIN likmi 23% apmērā. FM arī piedāvā celt minimālo algu līdz 430 eiro (pašlaik 380 eiro), kā arī atcelt solidaritātes nodokli. Tāpat paredzēts noteikt diferencēto nepaliekamo minimumu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats