24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Latvijas zīmoli » Aptauja: iedzīvotāji izvēlas pārtikas produktus bez sintētiskajiem piejaukumiem
Aptauja: iedzīvotāji izvēlas pārtikas produktus bez sintētiskajiem piejaukumiem
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 1. februāris 2013, 15:24
Kā noskaidrots biroja “Dabīgs produkts” aptaujā, 87% Latvijas iedzīvotāju, ikdienā iegādājoties pārtikas produktus, pievērš uzmanību to dabiskumam, un tikai 13% atzinuši, ka uzmanību produktu dabiskumam nepievērš. 


Tāpat aptaujas rezultāti rāda, ka 77% iedzīvotāji pārtikā lieto dažāda veida produktus – gan ar, gan arī bez sintētisko vielu piejaukumiem, bet 19% uzsvēruši, ka izvēlas tikai dabīgas izcelsmes produktus, savukārt 4% atzinuši, ka veikalos ir pārāk maz šādu produktu.

Savukārt atbildot uz jautājumu, kādi ir galvenie kritēriji, izvēloties ikdienas pārtikas produktus, 60% minējuši, ka tiem jābūt bez sintētiskiem piejaukumiem, bet nedaudz mazāk – 58% norādījuši, ka ikdienas pārtikas produktu izvēlē viņiem svarīga ir garšas kvalitāte. 

“Aptaujas rezultāti nenoliedzami pierāda – iedzīvotājiem ir svarīgi, ko viņi ēd un pie pārtikas produktu izvēles ikdienā tiek piedomāts. Lai nebojātu veselību, iedzīvotāji izvēlas produktus, kam nav sintētisko piemaisījumu, un kuri līdz ar to saglabājuši arī labāku garšas kvalitāti. Tomēr arī pārtikas ražotājam lielajā konkurencē svarīgi piesaistīt klientus, tādēļ pircējs nereti no visiem piedāvājumiem var apjukt. Kuru produktu izvēlēties, kāpēc to ražotāju, nevis citu, un, vai tas nekaitēs veselībai ir jautājumi, kas nodarbina daudzu patērētāju prātus, tādēļ pārtikas ražotājiem būtu svarīgi savu produktu padarīt redzamāku starp citiem, lai patērētājs uzreiz zinātu, ka viņa izvēlētais jogurts, sviests vai cits pārtikas produkts būs veselībai nekaitīgs, “uzsver biroja “Dabīgs produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga. 

“Dabīgs produkts” aptauja veikta sadarbībā ar Sabiedriskās domas un tirgus izpētes centru (SDTIC). Aptauja tika veikta no 23. līdz 30.janvārim ar interneta starpniecību aptaujājot 950 Latvijas iedzīvotāju no dažādiem reģioniem, vecumā no 18 līdz 66 gadiem. Šādas aptaujas SDTIC veic regulāri, reizi mēnesī apzinot iedzīvotāju noskaņojumu un attieksmi sabiedriski aktuālos un nozīmīgos jautājumos. 



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aptauja, Dabīgs produkts, SDTIC

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats