19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs » LUAC līdzfinansē uzņēmumu dalību starptautiskās izstādēs
LUAC līdzfinansē uzņēmumu dalību starptautiskās izstādēs
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 9. septembris 2013, 13:26
Lai sniegtu nozīmīgu ieguldījumu vietējo uzņēmumu attīstības veicināšanā, nodrošinot plašas sadarbības un izaugsmes iespējas, Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs (LUAC) jau otro gadu atbalsta uzņēmumu dalību starptautiskās izstādēs. Šogad vietējo uzņēmumu dalībai 18. starptautiskajā pārtikas izstādē „Riga Food 2013” LUAC nodrošināja 50% līdzfinansējumu.


Šo iespēju izmantoja dažādu nozaru uzņēmumi, kuri atzinīgi novērtē LUAC sniegto atbalstu. Ar LUAC līdzfinansējumu „Riga Food 2013” piedalījās tādi uzņēmumi, kā Durbes Veltes, Mauriņš, Baltic Polymers, Kemek Engineering, Lysoform Balticum, Rūjienas Saldējums un daudzi citi. Kopumā, lai nodrošinātu uzņēmumu dalību izstādē, LUAC ieguldījis virs 30 000 eiro.

Dalība izstādēs ir viena no Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centra atbalsta formām vietējiem uzņēmumiem, taču, kā atzīst LUAC vietējo uzņēmumu atbalsta un attīstības programmu padomes loceklis Aivars Kalniņš, uzņēmumiem nepieciešams visaptveroša atbalsta pakete. „Strādājam pie tā, lai uzņēmumi, kuri uzsākuši sadarbību ar LUAC to izjūt visās uzņēmējdarbības jomās, var paļauties uz to, ka palīdzība, konsultācijas, līdzfinansējums un padoms tiks sniegts tieši tajā brīdī un tajā jomā, kurā tas visvairāk nepieciešams. Esam gandarīti, ka uzņēmumi pie mums vēršas atkārtoti un novērtē sniegto atbalstu, vienlaikus nākot klajā ar ieteikumiem, kā atbalsta programmas paplašināt,” skaidro Aivars Kalniņš.

Uzņēmumi vērtē LUAC piedāvātās atbalsta iespējas:
•    „Kā vietēja mēroga, tā starptautiskas izstādes ir vērtīga iespēja ne tikai apzināt esošo tirgu, konkurentus, novērtēt sevi, bet arī atrast sadarbības partnerus un klientus, sniedzot ieguldījumu tālākās attīstības plānošanā. Reizēm dalība izstādē atsver pat vairāku gadu darbu, tādēļ, ja vien ir šādas iespējas, uzņēmumi nedrīkst to palaist garām. Esam priecīgi, ka LUAC deva līdzfinansējumu, kas daudzkārt atmaksājas jau tagad un ar uzviju nākotnē,” norāda uzņēmuma “Mauriņš” vadītāja Sarmīte Neimane.

•    "Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centra līdzfinansējums izstādei "Riga Food 2013" mums bija ļoti būtisks, jo tādējādi radām iespēju prezentēt un iepazīstināt plašu patērētāju loku ar mūsu produkciju. Finansiāli ne vienmēr ir iespēja realizēt visus plānus, tāpēc augsti novērtējam mums sniegto iespēju. LUAC atbalsts ir noderīgs tiem uzņēmējiem, kuri tālredzīgi domā par sava uzņēmuma veiksmīgu attīstību. Arī dalība biroja "Latvijas Produkts" rīkotajās aktivitātēs, mūsuprāt, ir ļoti laba iespēja pašmāju uzņēmumiem prezentēt savu produkciju plašākam patērētāju lokam, akcentējot to augsto pievienoto vērtību. Kā zināms, vietējie uzņēmumi ir valsts ekonomikas galvenais dzinējspēks, savukārt, pašu uzņēmumu veiksmīgas attīstības pamatā ir iedzīvotāji, tāpēc ir svarīgi lai informācija par kvalitatīvu, veselīgu, Latvijā radītu preci vai pakalpojumu sasniegtu plašāku auditoriju. Noteikti ieteiktu arī citiem vietējiem uzņēmumiem piedalīties LUAC un "Latvijas Produkts" rīkotajās aktivitātēs, jo kopā mēs spējam pierādīt, ka latviešu tautai ir ar ko lepoties," atzīst uzņēmuma "BUJUMS" vadītājs Aleksandrs Hermanis.

•    "Šogad arī mūsu uzņēmums nolēma piedalīties izstādē "Riga Food 2013", un pateicoties  Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centra līdzfinansējumam, izmaksas par dalību izstādē bija ievērojami zemākas. Augsti vērtējam mums sniegto atbalstu, jo tādējādi varējām ieguldīt lielākus līdzekļus citu uzņēmuma nozaru attīstībā. Biznesa attīstīšana ir nozīmīgs solis ne tikai savai, bet zināmā mērā arī valsts ekonomikas uzplaukumam. Uzņēmējiem nereti ir daudz interesantas idejas par sava biznesa veidošanu, taču pietrūkst pārliecības, zināšanas vai prasmes, lai šīs idejas realizētu dzīvē, tāpēc pateicoties LUAC ekspertiem, ikvienam uzņēmumam ir iespēja saņemt palīdzību arī dažādu ideju īstenošanā," norāda uzņēmuma "Diograt" pārdošanas vadītājs Guntis Zvirbulis.

Arī “BT1” projektu vadītājs Rolands Nežborts pauž gandarījumu par izveidojušos sadarbību ar LUAC. “Ir tikai uzteicami, ka vietējo uzņēmumu atbalsta organizācijas ir gatavas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem sniegt palīdzīgu roku tieši tur, kur tiek rasti jauni biznesa kontakti un atklājas biznesa iespējas. Šis jau ir otrais gads, kad LUAC 50% apmērā finansē izstāžu stenda laukumu nomas maksu vietējiem uzņēmumiem. Ceram uz sadarbību arī nākotnē,” stāsta Rolands Nežborts.

Paralēli atbalstam dalībai izstādēs, LUAC uzņēmumiem nodrošina arī citas attīstības programmas. Tā piemēram, uzņēmējdarbības atbalsta programmā „Biznesa Uzrāviens” uzņēmumi saņem konsultatīvu un praktisku palīdzību uzņēmējdarbības attīstības plānošanā un dažādu mārketinga, inovāciju, grāmatvedības u.c. aktivitāšu īstenošanā. „Biznesa Uzrāviens” bijis kā atsperšanās punkts jau vairāk nekā 400 uzņēmumiem Latvijā, kas šobrīd piedzīvo straujāku vai mērenāku izaugsmi.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Kalniņš, BT1, LUAC, Rolands Nežborts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats