29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs » Uzņēmumi aktīvi reģistrējas LUAC uzņēmējdarbības atbalsta un sadarbības programmās
Uzņēmumi aktīvi reģistrējas LUAC uzņēmējdarbības atbalsta un sadarbības programmās
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 24. aprīlis 2013, 14:05
Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs (LUAC), pateicoties aktīvajai darbībai uzņēmumu attīstības veicināšanā Latvijā, izpildījis visus priekšnoteikumus, lai tuvākajā laikā kļūtu par vadošo uzņēmējus apvienojošo organizāciju.

LUAC ir uzņēmējus apvienojošā organizācija, kuru veidojuši uzņēmēji ar spēcīgu akadēmisko mācībspēku atbalstu, tādā veidā rodot perfektu sinerģiju praktiskai pieredzei, biznesa pārzināšanai no vienas puses un akadēmiskām Eiropas līmeņa zināšanām par biznesa vidi un inovācijām - no otras.

Apvienība savu darbu organizē ne tikai piedāvājot uzņēmumiem atbalsta un sadarbības programmas, bet arī katrs uzņēmums, kā šo programmu dalībnieks, var nākt klajā ar saviem ierosinājumiem, kādās jomās tam atbalsts būtu nepieciešams visvairāk, kāds konkurētspēju stiprinošs instrumentu kopums nodrošinātu vēl straujāku izaugsmi.

Uz doto brīdi LUAC atbalsta un sadarbības programmu iespējas izmanto jau ap 400 uzņēmumu un ir paredzams šo skaitu palielināt vismaz par pusi. Jo vairāk uzņēmumu apvienībā, jo izdevīgākus noteikumus varam saņemt no sadarbības partneriem, attiecinot tos uz visiem LUAC biedriem.

„Uzņēmēji, kas uzsākuši un turpina sadarboties ar LUAC lielākā daļa atzinuši, ka šobrīd primāri no uzņēmēju apvienības sagaida tirgus situācijas apzināšanos, kā arī reālu atbalstu, kura rezultāti jūtami jau rīt. Uzņēmējiem šobrīd vairs nav tik būtiski spriest un pārrunāt valsts makroekonomikas rādītājus un fiskālo politiku, bet gan saņemt konsultācijas par konkrētu darbības scenāriju, eksportu, investīciju projektiem, saņemt izdevīgus piedāvājumus un redzēt, ka šāda sadarbība rezultējas pārdošanas apjomu pieaugumā,” norāda LUAC projektu koordinators Kaspars Vītoliņš.

LUAC orientējas uz darbu ar jebkuru uzņēmumu – lielu vai mazu, nodrošinot dažādas atbalsta un finansējuma piesaistes programmas, kā arī nodrošinot ekspertu konsultācijas. Ir izveidots plašs dažādu nozaru ekspertu loks, kas ar savām zināšanām un pieredzi palīdz uzņēmumiem mārketinga komunikācijas, investīciju, eksporta veicināšanas, personāla vadības finanšu, grāmatvedības un citās jomās, kas būtiskas veiksmīgas attīstības nodrošināšanai. Atbalsta programmās, kuras LUAC regulāri organizē, var iesaistīties ikviens uzņēmums. Atkarībā no biznesa mērķiem uzņēmums var pretendēt uz līdzfinansējumu dažādu mārketinga, darbinieku izglītības un citās atbalsta programmās. Atbalsts ir praktisks un uzņēmumi to novērtē.

Līdz šī gada 30. aprīlim LUAC atbalsta un sadarbības programmās tiek izsludināta pazemināta reģistrācijas maksa, kas ir krietni pieejamāka ikvienam uzņēmumam – arī nelielam vai no reģiona.

Kas svarīgi – iemaksātā reģistrācijas maksa nekur nezūd - uzņēmumam būs iespējams segt izmaksas tajās programmās, kur līdzfinansējums nav 100%, bet mazāks.

Papildus informāciju skatiet (lejupielāde): LUAC ATBALSTS 2013 un LUAC ANKETA




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats