25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Latvia Invent » Latvia Invent: Inovācijas nav āboli – tās kokos neaug
Latvia Invent: Inovācijas nav āboli – tās kokos neaug
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 13. novembris 2013, 14:52
Latvijas Izgudrojumu un inovāciju centrs „Latvia Invent” izstrādājis īpašu atbalsta programmu desmit vietējo Latvijas uzņēmumu atbalstam, vienlaikus vēršot uzmanību uz inovatīvu ideju nozīmību ikviena uzņēmuma attīstībā.


Vārds „inovācijas” pēdējā laikā visā pasaulē un arī Latvijā tiek lietots arvien biežāk, ar to apzīmējot gandrīz katru uzņēmuma jaunievedumu, jaunu pieeju un līdz ar to zaudējot savu patieso nozīmi. Inovācijas pamatā ir unikāla ideja vai darbība, kā rezultātā tiek radīts tirgū pieprasīts un konkurētspējīgs produkts. Tās var būt zināšanas, tehnoloģijas, informācija, komunikācijas tehnikas vai kas cits, bet tam ir jābūt unikālam un labu rezultātu sniedzošam.

Protams, var arī uzņēmums sēdēt un gaidīt, kad inovatīva ideja kā ābols uzkritīs uz galvas, taču tas ir ilgstošs process bez paredzama rezultāta. Lai inovāciju izstrāde un, kas būtiski, arī ieviešana būtu ātrāka un efektīvāka uzņēmumi tiek aicināti vērsties pie speciālistiem – nozares ekspertiem, kas ikdienā nodarbojas ar inovatīvu risinājumu izstrādi, radošu domāšanu un šo ideju iedzīvināšanu.

Latvijas Izgudrojumu un inovāciju centrs „Latvia Invent” konsultē uzņēmumus, kas skaidri apzinās savus mērķus un vēlas tos sasniegt. Unikālas idejas, ja vien tās ir prasmīgi noformulētas un īstenotas, ir ļoti vērtīgas, tādēļ to izstrādei jāvelta liela uzmanība, ievērojot maksimālu piesardzību un saglabājot idejas konkurētspēju. Kā atzīst „Latvia Invent” mārketinga un inovāciju eksperts Alberts Jodis, Latvijā ir uzņēmumi ar potenciālu un uzņēmēji ar drošu skatu nākotnē, kuri ir gatavi inovāciju ieviešanai savās kompānijās. „Katrā uzņēmumā ir vairākas jomas, kurās būtu nepieciešami un ir ieviešami inovatīvi risinājumi. Tas var būt saistīts ar produktu klāstu vai piedāvājumu, pārdošanas un mārketinga instrumentiem, komunikācijas un produktu izplatīšanas kanāliem un daudz ko citu. Ir tikai jāspēj saskatīt šīs iespējas, jābūt radošiem un jāpieņem jaunas idejas, jo tieši tā, kā pierādījusi vēsture, ir galvenā veiksmes atslēga – unikāli risinājumi,” norāda Alberts Jodis.

Tuvojoties Latvijas valsts 95. proklamēšanas gadadienai, lai apliecinātu Latvijas uzņēmumu vērtību un nākotnes perspektīvas, Latvijas Izgudrojumu un inovāciju centrs „Latvia Invent” īsteno kampaņu, kuras laikā desmit vietējiem uzņēmumiem tiks sniegtas konsultācijas inovāciju izstrādē un ceļa karte to ieviešanā bez maksas. Kampaņas ietvaros vienlaikus būs iespēja pārliecināties, ka inovatīvas idejas ir dzīvotspējīgas un nes redzamus rezultātus pat īstermiņā. Pēc trim mēnešiem „Latvia Invent” veiks kampaņas rezultātu apkopošanu, apzinot, kādu ieguldījumu uzņēmumu attīstībā devuši inovatīvie risinājumi.

Uzņēmumi, kas vēlas pretendēt uz bezmaksas konsultācijām pie „Latvia Invent” ekspertiem, izvērtējot uzņēmuma darbību un saņemot idejas inovāciju ieviešanā, aicināti sazināties ar „Latvia Invent” – rakstot uz e-pastu info@invent.lv

Veidosim mūsu uzņēmējdarbības vidi drosmīgu un uz attīstību vērstu!




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Alberts Jodis, inovācijas, Latvia Invent

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats