20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Smart-ID elektronisko parakstu atzīst visā ES
Smart-ID elektronisko parakstu atzīst visā ES
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 13. novembris 2018, 11:17
Digitālā autentifikācijas sistēma Smart-ID ir izgājusi sarežģītu sertifikācijas procesu un saņēmusi augstāko drošības pakāpi - QES. QES ir vienlīdzīgs ar roku rakstītam parakstam, un Smart-ID lietotāji var legāli parakstīt jebkuru dokumentu, un tam jābūt atzītam visā Eiropas Savienībā.


Kopš Smart-ID darbības sākuma tika mēģināts šo risinājumu padarīt vienlīdzīgu ID-kartei vai Mobilajam ID, un tas beidzot ir noticis. No šī gada 8. novembra Smart-ID lietotāji var parakstīties ar kvalificētu e-parakstu (QES). Smart-ID ir pirmais digitālā paraksta risinājums Baltijā, kas izgājis sarežģīto tehnisko sertifikāciju, kas balstīta uz Eiropas eIDAS regulējumu.

Pēc nopietnā sertifikācijas procesa Smart-ID tagad tiek atzīts kā kvalificēta paraksta izveides ierīce QSCD. Tas ir visaugstākais līmenis Eiropas Savienībā. QSCD tehniskais risinājums ļauj lietotājiem parakstīt dokumentus ar kvalificētu elektronisko parakstu (QES).

Visi Smart-ID (izņemot Basic līmeni), kas izlaisti pēc 8. novembra, automātiski ir QSCD. Iepriekš reģistrētajiem lietotājiem, kas vēlas parakstīties ar QES drošības līmeņa parakstu, jāatjauno informācija, ko var viegli izdarīt, izmantojot ID karti. Smart ID elektroniskie paraksti ir pieejami par velti, neierobežotā daudzumā, un lietotni var lejupielādēt visās Android vai iOs viedierīcēs. Baltijas valstīs šobrīd ir vairāk nekā 1,3 miljoni Smart-ID lietotāju, kas ik mēnesi veic vairāk nekā 20 miljonu darbību. 




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats