19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Kučinskis: 2019. gada valsts budžetu šogad noteikti neizdosies pieņemt
Kučinskis: 2019. gada valsts budžetu šogad noteikti neizdosies pieņemt
Autors: LTV "Rīta panorāma" / 23. oktobris 2018, 11:21
Sarežģītās valdības veidošanas sarunas apgrūtina līdz decembra beigām pieņemt nākamā gada valsts budžetu, šorīt intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).


Viņaprāt, ir jānotiek brīnumam, lai jaunā valdība būtu gatava sākt darbu līdz ar 13. Saeimas sanākšanu uz pirmo sēdi. Pēc viņa sacītā, pat tad, ja jaunās koalīcijas aprises jau būtu zināmas, vajadzētu vēl vairākas nedēļas laika, līdz jaunā valdība ir gatava darbam.

“Gribētos, lai valdība būtu ātri, taču ir grūti kaut ko prognozēt. Vecā valdība strādā līdz brīdim, kamēr tiek apstiprināta jaunā. Vēl arī jārēķinās ar laiku, kamēr tiek izstrādāts rīcības plāns, deklarācija,” izteicās premjers.

No tā izriet, ka 2019. gada valsts budžetu šogad noteikti neizdosies pieņemt, jo, pat ja pie tā tiktu sākts darbs jau šodien, ātrākais iespējamais budžeta pieņemšanas laiks varētu būt nākamā gada janvāris. “Saskaņā ar Finanšu ministrijas grafiku, pie budžeta jau vakar bija jāķeras klāt,” iebilda Kučinskis.

Tajā pašā laikā premjers mierināja, ka nākamgad solītais algu pieaugums mediķiem un pedagogiem neizpaliks, taču to vajadzēšot nodrošināt ar papildu likuma pieņemšanu. “Tas, kas bija paredzēts, tas viss iet uz priekšu, un nevienam nedraud nekādi samazinājumi,” solīja premjers.

Kā zināms, nākamā gada Valsts budžeta ieņēmumi plānoti 9 miljardu 178 miljonu apmērā, kas ir par 217 miljoniem vairāk nekā 2018. gadā, liecina pirmdien Ministru kabinetā atbalstītais Finanšu ministrijas sagatavotais budžeta projekts. Budžeta izdevumi plānoti 9 miljardu 205 miljonu eiro apmērā, kas ir par 96 miljoniem vairāk nekā 2018. gadā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats