28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Premjers varētu uzņemties Kontroles dienesta uzraudzību
Premjers varētu uzņemties Kontroles dienesta uzraudzību
Autors: Rīta Panorāma / 25. septembris 2018, 11:24
Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pieļauj iespēju uz laiku uzņemties Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta uzraudzību. Tā šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atzina pats premjers.A


Pēc premjera sacītā, dienests “finanšu sakārtošanas laikā” varētu atrasties arī premjera pārraudzībā, bet par to vēl būs diskusijas un to izšķirs valdība.

Kučinskis norādīja, ka nevienam nebija šaubu, ka šim dienestam, kuru šobrīd uzrauga Ģenerālprokuratūra, ir jānonāk Ministru kabineta pakļautībā, kAas nozīmē, ka tam ir liela patstāvība, līdzīgi kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam. “Tai pat laikā kāds no ministriem to pārrauga,” sacīja premjers.

Kā zināms, Finanšu ministrija (FM) ir rosinājusi nodot Kontroles dienestu Iekšlietu ministrijas (IeM) pārraudzībā. Pēc Kučinska sacītā, izšķiršanās esot gan par to, vai Kontroles dienesta pārraudzību uzticēt finanšu vai iekšlietu jomas atbildīgajiem.

Kučinskis pieļāva, ka lēmums abos jautājumos tiks pieņemts nākamajā otrdienā. Tajā pašā laikā premjers pieļāva, ka varbūt uz finanšu sakārtošanas laiku prātīgi būtu pašam premjeram uzņemties dienesta pārraudzību.

Kā zināms, pašlaik Kontroles dienestu uzrauga Ģenerālprokuratūra, bet Finanšu sektora attīstības padomes konceptuāli atbalstītais pasākumu plāns finanšu noziegumu apkarošanai paredz, ka Kontroles dienesta pārraudzību varētu uzņemties Iekšlietu ministrija.

Tikmēr dienesta vadītāja Ilze Znotiņa uzskata, ka Kontroles dienestam jābūt Ministru prezidenta, nevis Iekšlietu ministrijas pārraudzībā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats