29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Uzņēmējus iesaistīs NBS mācībās Namejs 2018
Uzņēmējus iesaistīs NBS mācībās Namejs 2018
24. jūlijs 2018, 11:25
Aizsardzības ministrija organizē mobilizācijas vingrinājumu, kas notiks mācību “Namejs 2018” laikā no 20. augusta līdz 2. septembrim.


Mobilizācijas vingrinājuma laikā pirmo reizi uzņēmējiem tiks izsniegti atbilstoši normatīvajiem aktiem sagatavoti un apstiprināti mobilizācijas pieprasījumi ar konkrētiem uzdevumiem sniegt atbalstu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem apdraudējuma situācijā, kuru izpildi plānots pārbaudīt mobilizācijas vingrinājuma laikā.

“Šis ir lielisks piemērs, kā uzņēmēji iesaistās valsts aizsardzībā, atbalstot Nacionālos bruņotos spēkus ar savām spējām un sniedzot neatsveramu ieguldījumu drošības garantēšanā,” uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. “Turklāt esmu pārliecināts, ka šis vingrinājums sekmēs arī ilgtspējīgas sadarbības izveidi starp Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un uzņēmējiem. Pateicos uzņēmējiem par izrādīto atbalstu un atsaucību!”

Mobilizācijas vingrinājumā tiek iesaistīti tikai tie uzņēmēji, kas brīvprātīgi piekrituši tajā piedalīties uzdevumu veikšanā, nodrošinot galvenokārt transportu un celtniecības tehniku.

Saskaņā ar 2005. gada 22. novembra Ministru kabineta noteikumu Nr. 873 “Noteikumi par mobilizācijas pieprasījumiem” un 2005. gada 8. novembra Ministru kabineta noteikumi Nr. 837 “Noteikumi par mobilizācijas gatavības pārbaudēm un mobilizācijas mācībām” komersants saņems mobilizācijas pieprasījumus par materiāltehnisko līdzekļu nodošanu Nacionālo bruņoto spēku rīcībā.

Saskaņā ar šiem noteikumiem, uzņēmējiem tiks segti izdevumi, kas radušies mobilizācijas pieprasījuma rezultātā, kā arī tiks kompensēti nodarītie zaudējumi, ja tādi būs radušies, atbilstoši normatīvajiem aktiem. Mācībās iegūtās atziņas būs par pamatu mobilizācijas sistēmas pilnveidošanai. Aizsardzības ministrija pateicas uzņēmējiem, kā arī Ekonomikas un Satiksmes ministrijai par atbalstu Tautsaimniecības mobilizācijas sistēmas stiprināšanā un pilnveidošanā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats