28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Bordāns: Politiskie spēki velk sarkanās līnijas pret JKP
Bordāns: Politiskie spēki velk sarkanās līnijas pret JKP
Autors: Anete Jansone, Labdien.lv / 19. jūlijs 2018, 10:40
Ja Jaunā konservatīvā partija (JKP) nākamajā Saeimas sasaukumā varēs veidot valdību bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un partijas “Saskaņa”, tie būs īsti tiesiskuma svētki, tā žurnālistiem atzina JKP Rīgas vēlēšanu apgabalā izvirzītā līdere Juta Strīķe. Viņa uzsvēra, ka tieši bez ZZS un “Saskaņas” politiskais spēks varēs virzīt visas nepieciešamās reformas tieslietu un iekšlietu nozarēs.


Savukārt JKP līderis un premjera amata kandidāts Jānis Bordāns uzsvēra, ka atšķirība starp ZZS un “Saskaņu” ir maza. Taču, lai gan ar “Saskaņu” politiskais spēks ir novilcis “sarkano līniju”, ar ZZS tas nav darīts. Viņš akcentēja, ka starp abām partijām ir atšķirība, piemēram, kādu dažādu kļūmīgu iemeslu dēļ vēlētāji par tām balso. Tāpat starp ZZS un “Saskaņu” ir atšķirība atsevišķos politiskos uzstādījumos. Viņš gan piebilda, ka, ja būs spiesti, ar ZZS sarunas tiks veiktas.

Bordāns arī norādīja uz to, ka patiesībā tieši citi politiskie spēki velk “sarkanās līnijas” pret JKP. Piemēram, Nacionālās apvienības un ZZS vadības. “Viņi pret mums ir novilkuši “sarkano svītru”. Viņi nevis tikai pret mums, viņi pret visu sabiedrību ir novilkuši “sarkanās svītras”. Šiem kungiem nāksies rēķināties [ar mums] un viņiem būs jādomā, kā viņi tiks pie galda, kuru veidosim mēs un pie kura mēs sēdēsim, lai viņi par to domā,” skaidroja Bordāns.

Par iespējamo sadarbību ar “KPV LV” Bordāns runāt izvairās, izsakot savas domas, ka pēdējā laikā šī partija izceļas ar “konservatīvo” apmelošanu. Šī nodarbe JKP ir ļoti izbrīnījusi. “Strādāt vai nestrādāt [abām partijām kopā], to pateiks vēlētāji, acīmredzot, [Alda] Gobzema kungam nāksies atvainoties kaut kad, ja viņi vispār tiks Saeimā. Es domāju, ka viņš varētu atvainoties kaut rīt,” domās dalījās JKP līderis.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats