28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Britu parlaments nobalso par aiziešanu no ES muitas ūnijas
Britu parlaments nobalso par aiziešanu no ES muitas ūnijas
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 14. jūnijs 2018, 17:28
Lielbritānijas parlaments šodien atbalstīja premjerministre Terēzas Mejas ierosinājumu par Apvienotās Karalistes aiziešanu no Eiropas Savienības (ES) muitas ūnijas.


Pirms šī balsojuma Meja solīja, ka centīsies panākt jaunu muitas vienošanos ar Eiropas Savienību, kas būs kā kompromiss. Meja panāca arī to, ka parlaments noraidīja Lielbritānijas apņemšanos pievienoties Eiropas Ekonomiskajai zonai.

Neskatoties uz to, ka britu rūpnieku konfederācijas pārstāvji aicinājuši premjerministri Terēzu Meju nodrošināt, ka Apvienotā Karaliste paliek ES muitas savienībā, Meja jau iepriekš skaidri likusi noprast, ka Lielbritānija atstās muitas savienību, dodot priekšroku ciešākai sadarbībai ar ASV, Ķīnu vai Austrāliju.

Britu rūpnieku konfederācijas pārstāvji aicinājuši saglabāt Lielbritānijas vietu Eiropas Savienības muitas savienībā pēc “Brexit”, norādot, ka dalība bloka muitas savienībā 40 gadu laikā devusi lielu pozitīvu ekonomisku efektu. Pretējā gadījumā daudzas firmas neatgriežami cietīs.

Paredzams, ka Apvienotā Karaliste izstāsies no ES 2019.gada marta beigās. Pārejas periods sāktos no 29.marta un ilgtu gandrīz divus gadus – līdz 2020.gada 31.decembrim.

Tā mērķis ir ļaut izvairīties no ekonomiskiem satricinājumiem, kurus izraisītu esošo saišu saraušana.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats