25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Premjers: Maksātnespējas nozare aizvien ir ļoti trausla
Premjers: Maksātnespējas nozare aizvien ir ļoti trausla
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 5. jūnijs 2018, 10:32
Maksātnespējas nozare ir ļoti trausla. No likumdošanas viedokļa šī sistēma ir sakārtota, taču praksē tā joprojām vēl “pieklibo”, šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).


“No likumdošanas bāzes viedokļa nepieciešamie likumi maksātnespējas nozarē ir pieņemti, taču “no iekšienes” ne viss ir kārtībā,” sacīja premjers.

Viņš norādīja, ka nozare joprojām ir vērtēja kā ļoti trausla. Premjers atzina, ka ,iespējams, bijuši centieni apiet maksātnespējas administratoru rindu. Tomēr, lai cik grūti iepriekš gājis tieslietu ministram ar jomas sakārtošanu, tas esot izdarīts.

Tāpat premjers atzina, ka Bunkum esot bijusi saruna ar Saeimas deputātu Kārli Seržantu (ZZS), kurā administrators piedāvājis ziedojumus partijai apmaiņā pret balsojumu, kas ļautu par “Trasta komercbankas” maksātnespējas administratoru kļūt Armandam Rasam. ZZS šādu jautājumu neesot sapratusi, piebilda premjers.

Viņš atzina, ka tuvākajā laikā ir plānojis tikties ar tieslietu ministru un pārrunāt maksātnespējas administrēšanas sistēmas problēmas, tostarp nogalinātā Mārtiņa Bunkas kontekstā.

Kā ziņots, Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats