19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Mežeckis: Maksātnespējas sistēmu ir sargājis un lolojis Rasnačs – viņam jāatkāpjas
Mežeckis: Maksātnespējas sistēmu ir sargājis un lolojis Rasnačs – viņam jāatkāpjas
Autors: Renāte Logina / 31. maijs 2018, 18:11
Pie maksātnespējas jomas problēmām vainojams tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA), un viņam vajadzētu demisionēt, uzrunājot parlamentu ar aicinājumu izslēgt no dienas kārtības jautājumu par grozījumiem Maksātnespējas likumā, sacīja pie frakcijām nepiederošais deputāts Ronalds Mežeckis.


“Ja kādam vēl līdz vakardienai bija ilūzijas, tad pēc vakardienas traģēdijas ir pilnīgi skaidrs, ka esošā maksātnespējas sistēma, piedodiet par salīdzinājumu, nav dzīvotspējīga. Tā ir jāmaina! Kardināli jāmaina! Un ne šie, ne kādi citi kosmētiskie labojumi likumdošanā te nelīdzēs,” norādīja deputāts.

Viņš uzsvēra, ka pastāvošā sistēma ir degradēta. “Nu nevar būt tā, ka maksātnespējas procesus no aktīvu saglabāšanas procesa kļūst par to izlaupīšanas procesu. Bet tas jau ir kļuvis par ierastu lietu. Kļuvis par sistēmu. Un, tieši pateicoties šai sistēmai daži cilvēki, nežēlīgi izlaupot citu sastrādāto, īsā laikā kļūst nesamērīgi bagāti. Viņi jūtas kā dzīves saimnieki. Viņi brauc ar superdārgām automašīnām, viņiem pieder greznas villas un pat jahtas. Bet tā ir tikai monētas viena puse. Otra puse ir aplaupīto ciešanas, iznīcinātas cilvēku dzīves un pat nāves no insultiem un infarktiem. Un diemžēl ir arī mazāk zināmā – trešā puse – nežēlīga cīņa dažādu maksātnespējas administratoru grupējumu starpā par treknāko kumosu, kuras rezultātā tiek izmantoti Saeimas balsojumi, tiesībsargi un nu jau, iespējams, es uzsveru – tikai iespējams, arī slepkavības,” norādīja Mežeckis.

“Kurš par to ir atbildīgs? Neizveidojas, taču rūpīgi, kā pūķis uz zelta olām sēžot, šo sistēmu ir sargājis un lolojis tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs. Un tāpēc viņš ir līdzatbildīgs par notiekošo. Ko darīt? Nē, viņam nav gluži jānošaujas, kā kādreiz darīja ģenerāļi pēc smagām sakāvēm. Rasnačam ir cita iespēja – demisija. Bet, ja viņš to nedara, viņam jāpalīdz. Tad vajag sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi par šo jautājumu. Un es zinu, ka jautājumā par demisiju to atbalstīs arī vairāki pozīcijas deputāti. Lai nāk jaunais ministrs, izvērtē vēlreiz maksātnespējas sistēmu un arī šo likumu. Un tad, un tikai tad to varēs vērtēt Saeima,” uzskata politiķis.

Par likumprojekta izslēgšanu no dienaskārtībā nobalsoja 24 cilvēki, savukārt pret nobalsoja 53, atturas, tādējādi likumprojekts no Saeimas sēdes darba kārtības netika izslēgts.

Jau vēstīts, ka trešdien, 30.maijā Mežaparkā pie Rīgas Brāļu kapiem nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats