28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Lembergs par banku situāciju Latvijā: Ceļš uz elli ir labiem nodomiem bruģēts
Lembergs par banku situāciju Latvijā: Ceļš uz elli ir labiem nodomiem bruģēts
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 17. aprīlis 2018, 11:13
Lai atvērtu kontu kādā no Latvijas bankām, šī brīža situācijā katram nerezidentam jāpierāda, ka viņa nauda nav noziedzīgi iegūta, intervijā radio “Baltcom” pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs, piebilstot ka tas apgrūtina investīciju piesaisti un daļa uzņēmumu atsakās investēt biznesā Latvijā.


“Latvijas pieeja šobrīd ir, ka jebkura nerezidentu nauda ir negodīgi, noziedzīgi iegūta, saistīta ar terorismu, narkotikām vai naudas atmazgāšanu. Katram nerezidentam ir jāpierāda, ka viņa nauda nav negodīgi iegūta,” sacīja Ventspils mērs, norādot, ka jaunie noteikumi ir “labiem nodomiem bruģēts ceļš uz elli”.

Sarunā viņš min, ka kāda Kazahstānas uzņēmuma pārstāvji jau mainījuši domas par investēšanu biznesā Latvijā. Tāpat viņš norādīja uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizētu konferenci – tikšanos ar investoriem no Vidusāzijas valstīm, kuras rīkošana esot bijusi pretrunā ar pašreizējo bankas politiku.

“Visi šie cilvēki ir nerezidenti un kā var investēt, ja nevar atvērt kontu Latvijā? Tirdzniecības kompānijām tas ir vienkāršāk, taču apstrādes rūpniecības ražojošajiem uzņēmumiem darba procesā tas ir ļoti būtiski,” uzsvēra Lembergs.

Kā zināms, Finanšu ministrija (FM) ir izstrādājusi grozījumus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā ar mērķi stiprināt finanšu sistēmu, samazinot paaugstināta riska darījumu skaitu ar īpaši augsta riska klientiem, kas ir čaulas veidojumi un atbilst noteiktām pazīmēm. Tāpat grozījumi paredz veicināt informācijas apmaiņu starp likuma subjektiem un tiesībaizsardzības iestādēm finanšu noziegumu apkarošanai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats