19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » ASV plāno noteikt stingrākas sankcijas pret Krieviju
ASV plāno noteikt stingrākas sankcijas pret Krieviju
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 11. aprīlis 2018, 11:26
Amerikas Savienoto Valstu Kongresā tiek apsvērta iespēja noteikt jaunas sankcijas pret Krieviju. Par to vēsta Krievijas interneta portāls “Finanz.ru”.


Pagājušās nedēļas izskaņā Amerikas Savienotās Valstis paziņoja par jaunām ekonomiskajām sankcijas pret septiņiem Krievijas ietekmīgākajiem oligarhiem.

Sankcijas vērstas pret cilvēkiem, kuri ir atbalstījuši un guvuši labumu no Krievijas prezidenta Vladimira Putina centieniem graut Rietumu demokrātiju. To vidū ir alumīnija magnāts Oļegs Deripaska un valstij piederošā enerģētikas uzņēmuma “Gazprom” vadītājs Aleksejs Millers.

Balsototies uz avotiem Valsts departamentā, Krievijas mediji ziņo, ka sankcijas pret Krieviju plānots paplašināt.

Sankcijas tiks noteiktas reaģējot uz Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Lielbritānijā, Krievijas valdības centieniem pārkāpt starptautiskās tiesības un tās vēršanos pret emigrantiem un demokrātiski noskaņotiem aktīvistiem.

Dokumentā paredzēts pilnībā aizliegt ASV pilsoņiem finanšu operācijas ar uzņēmumiem, kam pieder Krievijas valsts obligācijas. Tāpat, visticamāk, Amerikas iedzīvotājiem tiks aizliegts arī pirkt vērtspapīrus, ko izlaidušas valsts kontrolētās bankas.

ASV amatpersonas šo informāciju pagaidām nekomentē.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats