24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Lielbritānijas ekspremjers aicina Vāciju apturēt “Brexit” procesu
Lielbritānijas ekspremjers aicina Vāciju apturēt “Brexit” procesu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 9. aprīlis 2018, 9:59
Lielbritānijas ekspremjers Tonijs Blērs aicinājis Vācijas kancleri Angelu Merkeli darīt visu iespējamo, lai novērstu “Brexit” jeb Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).


Bijušais premjerministrs cer, ka vācieši “atvērs durvis” Lielbritānijai, ja tai būs jāpiedzīvo otrais “Brexit” referendums. “Vācijai jādara viss, lai Apvienotā Karaliste paliktu Eiropas Savienībā,” sacīja Blērs.

Viņš norādīja, ka vissvarīgākais ir saglabāt durvis, ja Lielbritānijas iedzīvoji tomēr nolemj mainīt savu lēmumu un atbalstīt Lielbritānijas palikšanu Eiropas Savienībā. “Vācija var palīdzēt veicināt Lielbritānijas atgriešanos ES, parādot, ka Eiropa var mainīties pati,” sacīja bijušais britu ekspremjers.

Atgādinām, ka 52% iedzīvotāju referendumā nobalsoja par Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības. Valdība oficiālo pieteikumu par aiziešanu no ES iesniedza šogad martā.

Atlicis mazāk nekā viens gads līdz Lielbritānija pametīs Eiropas Savienību pavisam. Paredzams, ka Apvienotā Karaliste izstāsies no ES 2019.gada marta beigās. Pārejas periods sāktos no 29.marta un ilgtu gandrīz divus gadus – līdz 2020.gada 31.decembrim.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats