28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Lielbritānijas premjerministre noraida ideju par atkārtotu Brexit referendumu
Lielbritānijas premjerministre noraida ideju par atkārtotu Brexit referendumu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 19. februāris 2018, 11:33
Atkārtots referendums par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) netiks rīkots, paziņojusi Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.


“Lielbritānija ir pametusi ES, un nav jautājumu par otru referendumu vai atgriešanos tajā,” Minhenes drošības konferencē pavēstīja Meja.

Viņa noraidīja iespēju Apvienotajai Karalistei atgriezties ES sastāvā, uzsverot, ka briti savu izvēli jau ir veikuši. “Apvienotās Karalistes iedzīvotāji jutīsies droši, ka pieņemot lēmumu, valdība neteiks, ka tas nav pareizs un necentīsies atgriezties ES,” sacīja britu premjere.

Kā zināms, britu debates saistībā ar otro referendumu par dalību Eiropas Savienībā ir aktualizējušās pēc tam, kad eiroskeptiķis un bijušais Lielbritānijas Neatkarības partijas (UKIP) vadītājs Naidžels Farāžs paziņoja, ka atbalsta šo ideju.

Farāžs uzskata, ka jauna referenduma gadījumā to cilvēku skaits, kas balsotu par Lielbritānijas izstāšanos no ES būtu krietni lielāks nekā 2016.gada referendumā.

Jau vēstīts, ka Apvienotā Karaliste un ES uzsākusi sarunas par tā saucamo pārejas periodu pēc “Brexit”, kura mērķis ir ļaut uzņēmumiem un iedzīvotājiem pielāgoties jaunajiem noteikumiem.

Saskaņā ar tā dēvēto sarunu direktīvu Lielbritānijai šajā laikā būs jāturpina ievērot ES tiesību normas gluži tāpat kā citām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Izņēmums būs tikai tas, ka britu politiķi un diplomāti vairs nevarēs piedalīties kopīgo Eiropas lēmumu pieņemšanā.

Paredzams, ka šis periods ilgs divus gadus.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats