28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Konstatētas neatbilstības vairākos jauno kases aparātu modeļos
Konstatētas neatbilstības vairākos jauno kases aparātu modeļos
Autors: BNA / 9. februāris 2018, 16:47
Valsts ieņēmumu dienests (VID), veicot kontroles pasākumus, jaunajos kases aparātu modeļos CHD 2050 3.62.0, CHD 3030 3.62.1, CHD 3050 3.62.0, CHD 3050U 3.62.0, CHD 3850 3.62.0 un CHD 7 3.62.0 ir konstatējis vairākas būtiskas neatbilstības tehniskajām prasībām.


Atbilstības pārbaudes institūcija SIA “Ernst & Young Baltic” minētajiem kases aparātiem ir atsaukusi izsniegtos atbilstības apliecinājumus. Lietotāji, kuri jau ir iegādājušies un uzstādījuši šos kases aparātus, varēs turpināt tos lietot, tostarp pārvietot uz citu struktūrvienību vai pastāvīgo darbības vietu līdz jaunas atbilstības pārbaudes pabeigšanai un apliecinājuma par atbilstību tehniskajām prasībām izsniegšanai. Reģistrēt jaunus kases aparātus, kas atbilst iepriekš minētajiem modeļiem, uz sava lietotājvārda nebūs iespējams.

Tiklīdz neatbilstības tiks novērstas, apkalpojošiem dienestiem būs jāveic lietotāju rīcībā esošo kases aparātu modeļu uzlabojumi. Atbilstoši normatīvajā regulējumā noteiktajam, apkalpojošais dienests ir atbildīgs par iekārtu, to konstrukciju, programmu un plombu atbilstību likumā noteiktajām prasībām.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats