20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Lembergs: Kad politiķi apmet kažoku uz otru pusi – dariet tāpat!
Lembergs: Kad politiķi apmet kažoku uz otru pusi – dariet tāpat!
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 16. novembris 2017, 10:41
Augstu vilni sit “deputātu staigāšana” pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, kā rezultātā neizpaliek arī jaunu partiju veidošana. Cerība, ka pie varas palīdzēs nokļūt ja ne viens, tad otrs politiskais grupējums, šobrīd ir raksturīga ne vienam vien Latvijas politiķim. 


Tipisks piemērs tam ir partija “Vienotība”, kur “staigātāju” skaits ir rekordliels, taču ar klusākiem vai skaļākiem paziņojumiem nāk klajā arī citas partijas, tā, piemēram, šonedēļ par izstāšanos no sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” paziņoja 113 Jelgavas pilsētas nodaļas biedru. Arī Ventspils šajā ziņā nav izņēmums – tās opozīcijas deputāti sākuši meklēt pēc perspektīvāka politiskā spēkā, kura sastāvā startēt Saeimas vēlēšanās. Viens otrs politiķis valsts svētkos pamanīts lepni stāvam zem citas partijas karoga, nevis tās, kuras rindās bija vēl nemaz tik nesenajās pašvaldību vēlēšanās.

Ventspils mērs Aivars Lembergs norāda, ka “staigātāji” ir bijuši vienmēr un tas izskaidrojams ar to, ka politiķi vēlas nokļūt pie varas, tāpēc sāk apmest kažoku un vajadzības gadījumā pat mainīt savus ideālus.

Tā, piemēram, “Vienotība”, nespēdama sevi reorganizēt, lai padarītu darbu efektīvāku un pievilcīgāku vēlētajiem, ir sākusi šķelties, cerot, ka jau pavisam drīz būs pamanāms efekts reitingu tabulā. Ventspils mērs neizslēdz, ka bieži vien vēlētāji balso nevis par partiju, bet par personību. 

Taču, ko darīt velētājam, redzot, ka viņa ievēlētais deputāts staigā no vienas partijas uz otru? Vai palikt uzticīgam, vai arī apmest kažoku? Ventspils mērs gan tic, ka vēlētājs ir daudz gudrāks, nekā uzskata tā sauktie “pārbēdzēji”, un redz, ka starp vēlēšanās kandidējošajām partijām ir atšķirības. 

“Ko tad tas politiķis vēlas? Lai vēlētājs staigā līdzi? Un, cik tad ilgi viņš tā staigās? Ja politiķis apmet kažoku otrādi, tad vēlētājs arī var darīt tāpat un balsot par kādu citu,” loģiski secina Lembergs.

Runājot par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), Lembergs uzsver, ka partija strādā stabili un tās biedri nenodarbojas ar “klaiņošanu” no vienas partijas uz otru.

Neraugoties uz to, ka par ZZS plašsaziņas līdzekļos tiek runāts daudz negatīva, Lembergs uzsver, ka politiskā apvienība vienmēr ir darbojusies tikai un vienīgi valsts interesēs. “Mediji bieži vien runā muļķības – viņiem par to maksā! Sabiedrībai jāskatās uz politiķu darbiem, nevis uz to, ko kāds žurnālists nosapņojis,” pauž Ventspils mērs.

Pēc viņa sacītā, Latvijas politiķu staigāšana no partijas uz partiju jau ir pierasta lieta, bet vēlētajiem ar to nevajadzētu samierināties. “Tauta ir izvēlējusies konkrētu politisko spēku un deputātus, bet viens otrs izvēlas mainīt politisko piederību, vai tā nav vēlētāju uzticības nodošana?“ vaicā Lembergs, paužot pārliecību, ka sabiedrība uz priekšu izvēlēsies kaut nedaudz nosvērtākus politiķus, jo šāda deputātu staigāšana vairāk atgādina vēlētāju mānīšanu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats