19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Noteikts precīzs Brexit laiks
Noteikts precīzs Brexit laiks
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 10. novembris 2017, 17:17
Lai būtu skaidrs, ko īsti nozīmē „izstāšanās diena”, ir noteikts precīzs laiks, kad Apvienotā Karaliste oficiāli izstāsies no Eiropas Savienības (ES). Kā pavēstījis Lielbritānijas „Brexit” ministrs Deivids Deiviss, izstāšanās notiks 2019.gada 29.martā plkst.23.00 pēc vietējā laika jeb pusnaktī pēc Briseles laika.


„Laiks tiks iekļauts likumā par izstāšanos. Precīza laika noteikšana kliedēs jebkādu neizpratni vai bažas par to, ko nozīmē jēdziens „izstāšanās diena”. Šis svarīgais solis parāda mūsu pragmatisko pieeju šai nozīmīgajai likuma daļai,” skaidroja „Brexit” ministrs.

Šobrīd valdība pārskata „Brexit” likuus un, kā norāda premjerministre Terēza Meja, netiks paciests nekas tāds, kas šo procesu varētu aizkavēt.

Lielbritānija marta beigās iesniedza Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, oficiāli uzsākot izstāšanās procedūru no Eiropas Savienības. Tas aizsāks divu gadu garu “Brexit” procesu – līdz 2019. gada 29. martam jāpanāk vienošanās par pilnīgu izstāšanās pabeigšanu.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas pilsoņu vairākums šā gada 23.jūnijā notikušajā vēsturiskajā referendumā izšķīrās par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. “Brexit” atbalstīja 51,9%, pret bija 48,1% balsstiesīgo iedzīvotāju.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats