28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Bērziņš: Jautājums par nepilsoņu statusa pārtraukšanu ietekmēs valdības stabilitāti
Bērziņš: Jautājums par nepilsoņu statusa pārtraukšanu ietekmēs valdības stabilitāti
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 13. septembris 2017, 10:53
Jautājums par nepilsoņa statusa piešķiršanas pārtraukšanu bērniem ietekmēs valdības stabilitāti, taču neesot iemesls, lai tā kristu. Tā intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” izteicās Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Gaidis Bērziņš.


Valsts prezidents Raimonds Vējonis iesniedzis Saeimā likumprojektu “Par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem”. Tas paredz izbeigt piešķirt nepilsoņa statusu pēc 2018. gada 1. jūnija dzimušiem nepilsoņu bērniem un atzīt viņus par Latvijas pilsoņiem, ja vien bērna vecāki nav vienojušies par citas valsts pilsonības piešķiršanu bērnam un bērns nav citas valsts pilsonis. Tas darīts, neraugoties uz Nacionālās apvienības uzlikto veto šādai iecerei.

Kā atzina Bērziņš, koalīcija vienojusies neatbalstīt prezidenta ieceri. Neskatoties uz to “Vienotības” frakcijā turpina strādāt deputāti, kuri iesaistījušies “Kustībā Par!”. Viņi izteikuši atbalstu prezidenta iecerei.

Bērziņš gan min, ka pārstāvošo Saeimas frakciju deputātu atbalsts prezidenta iniciatīvai būtu koalīcijas līguma pārkāpums. “Koalīcijas līgums paredz, ka netiek lemts par loka paplašināšanu pilsonības iegūšanai. Līdz ar to atbalsts prezidenta iniciatīvai būtu koalīcijas līguma pārkāpums, “norādīja NA līdzpriekšsēdētājs.

Vienlaikus viņš arī sacīja – ja daļa “Vienotības” frakcijas deputātu atbalstīs minēto ieceri, varēs izdarīt secinājumu, ka šie deputāti nav koalīcijā un koalīcijai turpmāk jārēķinās ar mazāku deputātu skaitu.

Viņš piezīmēja, ka Nacionālās apvienības mērķis gan neesot iet prom no koalīcijas.

Ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis iesniedzis Saeimā likumprojektu “Par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem”, informēja prezidenta kancelejā.

Pēc likumprojekta pieņemšanas izmaiņas attiektos uz aptuveni 50 līdz 80 jaundzimušajiem gadā. 2016.gadā nepilsoņa statuss tika piešķirts 52 bērniem.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats