28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Ušakovs: Mārtiņš Bondars ir zaglis no Krājbankas. Tā ir taisnība
Ušakovs: Mārtiņš Bondars ir zaglis no Krājbankas. Tā ir taisnība
Autors: BNA / 30. augusts 2017, 16:38
Rīgas mērs Nils Ušakovs deputātu Mārtiņu Bondaru atklāti nosaucis par zagli. Savukārt aicināts atvainoties, Rīgas mērs uzsvēra, ka netaisās to darīt.



“Es esmu saņēmis partijas Latvijas attīstībai priekšsēdētāja un Rīgas domes deputāta Jura Pūces vēstuli, kurā viņš norāda, ka es 17.augusta sēdē esmu teicis, ka domes deputāts Martiņš Bondars ir “zaglis no Krājbankas” un lūdz man atvainoties Bondaram par šiem vārdiem,” savā “Facebook” profilā raksta Ušakovs.

“Pirmkārt, es vēlētos apstiprināt, ka es tiešām esmu teicis, ka Mārtiņš Bondars ir zaglis no Krājbankas. Tā ir taisnība.

Otrkārt, es gribu teikt, ka es saprotu Pūces kunga uztraukumus. Viņš ir ievēlēts Rīgas domē, tikai tāpēc, ka Bondara kunga plakāti un frizūra viņu šeit “ievilka” un visa Pūces kunga politiskā nākotne arī ir atkarīga tikai no tā, vai Bondara kungs tiks arī tālākajās tiesas instancēs atzīts par vainīgu zaudējumu nodarīšanā Krājbankai vai nē. Attiecīgi varēs Pūces kungu ievilkt arī Saeimā vai nē. Izsaku tāpēc visdziļāko līdzjūtību Pūces kungam.

Treškārt. Latvijas Republikas tiesa ir atzinusi, ka Mārtiņš Bondars ar savu darbību ir tiešā veidā piedalījies, sekmējis un nodrošinājis Latvijas Krājbankas līdzekļu nelikumīgu aizpludināšanu un zaudējumu radīšanu bankai. Tautā šādu rīcību sauc par zagšanu, lai arī juridiski šīm darbībām reizēm ir arī sarežģītāki apzīmējumi. Īpaši tas attiecas uz politiķiem, kuru darbības vērtēšanas standarti, kā Pūces kungam būtu gan vajadzējis zināt, ir vienmēr bijuši atšķirīgi nekā jebkuram citam pilsonim.

Protams, es ne tikai negrasos šim Krājbankas izzadzējam ne par ko atvainoties, es katrreiz arī turpmāk gatavojos viņam atgādināt, ka pirms ķerties pie Rīgas domes jautājumu apspriešanas, viņš varētu paskaidrot, cik daudz no 15 miljoniem viņš jau ir atmaksājis.

Tiesa ir atzinusi Bondara kungu par atbildīgu un piespriedusi segt zaudējumus. Tā ir publiski pieejama informācija. Bondara kunga aizstāvība balstās uz to, ka viņš ir nevis zaglis, bet muļķis, kurš nesaprata ko dara. Iespējam,s viņam izdosies pārliecināt tiesu par to un ja tā notiks, tad es viņu turpmāk saukšu par nekompetentu muļķi, bet kamēr Latvijas Republikas tiesa nav mainījusi savu viedokli – es neredzu nekādu iemeslu atvainoties Krājbankas izzadzējam Mārtiņam Bondaram.”



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats