28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Čakša gaida bērnu; uz laiku būs jāmeklē jauns veselības ministrs
Čakša gaida bērnu; uz laiku būs jāmeklē jauns veselības ministrs
Autors: BNA / 19. jūlijs 2017, 10:12
Veselības ministre Anda Čakša ir bērniņa gaidībās, kas nozīmē, ka vismaz uz kādu laiku viņas vietu ieņems kāds cits, raksta “Latvijas Avīze”.


Veselības ministre paziņojusi iepriecinošo vēsti, norādot, ka ir solījusi strādāt līdz galam un pārtraukumu ņemšot tikai uz kādu brīdi. “Jaunībā varēju pateikt, kā būs, cik ilgi nestrādāšu, bet tagad tomēr esmu piesardzīgāka,” sacījusi Čakša un piebildusi, ka ar valdības vadītāju Māri Kučinski (ZZS) ir vienojusies, ka strādāšot pilnu laiku, jo jūtas ļoti labi.

Laikraksts raksta, ka šis ir nebijis gadījums Latvijā, kad ministrei gaidāms ģimenes papildinājums, un līdz ar to normatīvajos aktos nav īsti atrunāts, kas notiek tad, ja ministre dodas bērna kopšanas atvaļinājumā, proti, vai viņa var uz laiku nolikt ministra pilnvaras un pēc tam atgriezties amatā, vai arī viņai postenis būtu jāpamet pavisam.

Intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pauda, ka šis notikums ir ļoti patīkams, un risinājums šai situācijai tiks meklēts.

“Latiņa ir pacelta diezgan augstu, un man kā premjeram nepieciešams profesionālis un darbspējīgs ministrs, nevis persona, kas uz laiku aizpildīs vietu,” sacīja premjers, cerot uz pašas Čakšas palīdzību šajā jautājumā.

Čakšu veselības ministra amatā stājās pērn 16.jūnijā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats