25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Brexit: Lielbritānijas premjere paziņo par ārkārtas vēlēšanām
Brexit: Lielbritānijas premjere paziņo par ārkārtas vēlēšanām
Autors: BNA / 18. aprīlis 2017, 15:31
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ir paziņojusi par ārkārtas vēlēšanām 8. jūnijā. Lēmums pieņemts saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).


Meja paziņoja, ka Lielbritānijai pēc ES referenduma nepieciešama noteiktība un spēcīga vadība. Lielbritānija šobrīd virzās pareizajā virzienā, bet Vestminstera – nē, tāpēc nepieciešamas ārkārtas vēlēšanas. “Mums ir vajadzīgas vispārējās vēlēšanas un tās mums vajag tagad. Šobrīd mums ir vienreizēja iespēja to izdarīt,” uzsvēra Meja.

Lai arī valdība vairākkārt tika noliegusi ārkārtas vēlēšanu iespēju līdz 2020. gadam, Meja uzsvēra, ka-ārkārtas vēlēšanas ir nepieciešamas, lai nostabilizētu situāciju laikā, kad valsts sākusi pārrunas par izstāšanos no Eiropas Savienības.

Par Mejas priekšlikumu tiks balsots trešdien.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas pilsoņu vairākums šā gada 23.jūnijā notikušajā vēsturiskajā referendumā izšķīrās par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. “Brexit” atbalstīja 51,9%, pret bija 48,1% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Lielbritānija marta beigās iesniedza Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, oficiāli uzsākot izstāšanās procedūru no Eiropas Savienības.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats