28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Zīle: Man nav skaidra Latvijas nostāja par "Brexit"
Zīle: Man nav skaidra Latvijas nostāja par "Brexit"
Autors: NRA.lv / 27. marts 2017, 11:04
Šorīt intervijā raidījumā "900 sekundes" Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle apgalvoja, ka viņam nav saprotama Latvijas nostāja saistībā ar "Brexit".


Jau šonedēļ Lielbritānija plāno uzsākt sarunas par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES). Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle atzīst, ka Latvijai šajās sarunās vajadzētu veidot stingru nostāju un skaidri definēt mūsu prasības, piemēram, nedrīkst diskriminēt tautiešus Lielbritānijā, otrkārt - jāvienojas par drošības faktoriem ar Lielbritāniju, treškārt - finanšu jautājums.

Taujāts par "Divu ātrumu Eiropas" modeli. R. Zīle norāda, ka šis ir tikai viens no pieciem piedāvātajiem ES attīstības scenārijiem, turklāt viņš uzskata, ka tas Latvijai nav piemērojams. ''Te ir jautājums, vai pirmais ātrums ir tas, kas brauc ātrāk, vai tas, ka taisa lielāku troksni. Tomēr mēs nevaram paļauties tikai uz eirozonu, jo tādējādi mēs novājināsim savu ģeopolitisko situāciju,'' pauž R. Zīle.

''Junkers vēlas harmonizēt imigrācijas un nodokļu politiku. Tās ir lielas izmaksas, kuras Latvija nevar segt, līdz ar to mēs Junkera raksturotajā klubiņā nemaz netiekam, jo nevaram samaksāt,'' stāsta deputāts, uzsverot, ka Latvijai ir jāsaglabā savas ģeopolitiskās intereses.

Taujāts par situāciju saistībā ar ES fondiem, R. Zīle atzīst, ka mēs nedrīkstam padoties un samierināties ar domu, ka pēc 2020. gada Latvijai vairs nebūs pieejami ES fondi. ''ES viens no pamatbalstiem ir ekonomisko pamatsaistību izlīdzināšana. Ja mēs samierinamies ar fondu neesamību pēc 2020. gada, tad tā ir pāragra padošanās, jo mums ir jāprasa tas, kas mums pienākas un Eiropas līgumos iestrādātais princips ir jāpieprasa. Latvijai ir jābūt stingrai un prasīgai un nedrīkst padoties,'' norāda R. Zīle.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats