28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Prezidents aicina nevilcināties ar grozījumu izstrādi likumā “Par valsts noslēpumu”
Prezidents aicina nevilcināties ar grozījumu izstrādi likumā “Par valsts noslēpumu”
Autors: BNA / 1. marts 2017, 17:28
“Satversmes tiesas spriedums ir identificējis atsevišķas nepilnības likumā “Par valsts noslēpumu”, tomēr kopumā Satversmes tiesa likumā ietverto regulējumu ir novērtējusi pozitīvi un to nav pamata apšaubīt vai būtiski pārskatīt,” trešdien, tiekoties ar Ministru prezidentu Māri Kučinski, uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.


Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja neseno Satversmes tiesas spriedumu, ar kuru atsevišķas likuma “Par valsts noslēpumu” normas tika atzītas par Satversmei neatbilstošām. Valsts prezidents un valdības vadītājs bija vienisprātis, ka Ministru kabinetam nepieciešams sagatavot grozījumus likumā, lai novērstu Satversmes tiesas konstatētās nepilnības.

“Šajā ģeopolitiskajā situācijā nav pieļaujamas neskaidrības un interpretācijas par šiem jautājumiem, lai neradītu šaubas par mūsu valstī pastāvošo valsts noslēpuma regulējumu,” uzsvēra Raimonds Vējonis.

Valdības vadītājs informēja Valsts prezidentu, ka nākamajā nedēļā Ministru kabinetā plānots apstiprināt darba grupu attiecīgo likuma grozījumu izstrādei.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja arī Finanšu ministrijas ierosinātos priekšlikumus nodokļu politikas uzlabošanai. “Ierosinājumi ir rūpīgi jāizvērtē, iespēju robežās ņemot vērā visu iesaistīto pušu – uzņēmēju, sociālo partneru, pašvaldību un citu intereses. Tomēr kopumā jaunās nodokļu pamatnostādnes ir jāapstiprina aprīlī,” uzsvēra Valsts prezidents.

Raimonds Vējonis arī informēja Ministru prezidentu par viņa vizīti Apvienotajos Arābu Emirātos, kur saņemts atkārtots uzaicinājums Latvijai piedalīties starptautiskajā izstādē “EXPO 2020” Dubaijā. Lēmums par Latvijas līdzdalību izstādē ir jāpieņem Ministru kabinetam. Valsts prezidents uzskata, ka valdībai būtu jāatbalsta piedalīšanās “EXPO 2020”, kas dotu iespēju Latvijas uzņēmējiem veidot jaunus starptautiskus biznesa kontaktus.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats