19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Antisaskaņas koalīcija nostiprināta
Antisaskaņas koalīcija nostiprināta
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 7. februāris 2017, 16:38
Saeimas koalīcijas partijas, kas otrajās pašvaldību vēlēšanās pēc kārtas par mērķi noteikušas Nila Ušakova un viņa vadītās Saskaņas varas gāšanu Rīgā, savu apņemšanos nostiprinājušas, parakstot memorandu. Tajā viens no galvenajiem punktiem apliecina, ka neviena no partijām nesadarbosies ne ar Saskaņu, ne tās satelītu Gods kalpot Rīgai.


Par memoranda nepieciešamību iedomājās Vienotības kandidāts uz Rīgas mēra amatu Vilnis Ķirsis, jo viņam nepieņemams šķita Zaļo un zemnieku savienības valdes locekļa, tolaik vēl potenciālā ZZS kandidāta uz Rīgas mēra amatu Viestura Silenieka publiski paustais, ka viņš, ja tiktu ievēlēts Rīgas domē, varētu sadarboties ar Saskaņu.

Šāda izrunāšanās V. Sileniekam laupīja jebkuras izredzes kļūt par ZZS Rīgas saraksta pirmo numuru, bet V. Ķirsim dāvāja iespēju nākt klajā ar iniciatīvu, kuras atspoguļošana medijos devusi tam priekšvēlēšanu laikā tik svarīgās dažas minūtes ētera un publikācijas drukātajos medijos.

Memoranda parakstīšana gan nevedās raiti, jo katra partija vēlējās dokumentā ko uzlabot, taču rezultātā Vienotība, Zaļo un zemnieku savienība un Nacionālā apvienība vienojās, ka nekādos apstākļos tās Rīgas domē nesadarbosies ar Saskaņas un Gods kalpot Rīgai duetu.

«Esmu priecīgs, ka NA un ZZS atsaucās manam aicinājumam parakstīt vienošanos par nesadarbošanos ar Saskaņu un GKR nākamajā Rīgas domes sasaukumā. Ne mazāk būtiski, ka visi apliecināsim, ka neviena sociālā garantija, piemēram, bezmaksas transports pensionāriem, netiks atņemta. Meli un iebiedēšana ir Ušakova un [GKR līdera Andra] Amerika neredzēti dārgās reklāmas kampaņas galvenais ierocis, tāpēc mums kopā jāstrādā, lai atspēkotu visus mītus, ko viņi cenšas iedvest rīdziniekiem,» parakstot memorandu, uzsvēra V. Ķirsis.

ZZS kandidāts uz galvaspilsētas vadītāja amatu Armands Krauze savukārt atgādināja, ka ZZS ir Ministru prezidenta portfelis un tas būtu milzīgs ieguvums, ja valsts lielākā pilsēta varētu izmantot šo ciešo saikni ar valdību.

«ZZS, no kuras rindām ir valdības vadītājs un kura ir visplašāk pārstāvēta pašvaldībās, strādājot Rīgas domē, spēs sekmēt labākās prakses pārņemšanu, lai mērķtiecīgi nodrošinātu stabilu un ilgtspējīgu Rīgas izaugsmi gan rīdzinieku, gan visu Latvijas iedzīvotāju interesēs,» pārliecināts ir A. Krauze.

Nacionālās apvienības pārstāve Baiba Broka atgādināja, ka, «tikai stingri vienojoties par to, ka nav pieļaujama nekāda sadarbība ar politiskiem spēkiem, kam ir līgums ar Krievijas varas partiju, kas darbojas pret valsts kopējo ārpolitiku un sistemātiski stiprina krievu valodas pozīcijas Rīgā», iespējams panākt, ka Rīga saglabā cienīgu latviskas Latvijas galvaspilsētas tēlu un kļūst par modernu Baltijas valstu un Ziemeļeiropas metropoli.

Jāpiebilst, ka, par spīti koalīcijas trijotnes apņēmībai gāzt no pilsētas vadītāja krēsla N. Ušakovu, socioloģiskie pētījumi uzvaru šīm partijām pagaidām nesola.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats