18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Tramps atlaiž ASV ģenerālprokurori pēc tam, kad viņa kritizējusi migrācijas ierobežojumus
Tramps atlaiž ASV ģenerālprokurori pēc tam, kad viņa kritizējusi migrācijas ierobežojumus
Autors: BNA / 31. janvāris 2017, 11:04
ASV prezidents Donalds Tramps atlaidis jau tā aizejošās ASV ģenerālprokurores pienākumu izpildītāju Saliju Jeitsu, kura aicināja sev padotos Tieslietu ministrijas darbiniekus atzīt Trampa migrācijas ierobežojums par nelikumīgiem.


ASV prezidenta Donalda Trampa rīkojums paredz apturēt bēgļu uzņemšanas programmu un ierobežot septiņu, lielākoties musulmaņu apdzīvotu, valstu pilsoņu ierašanos Savienotajās Valstīs.

Saskaņā ar šo rīkojumu visas ASV programmas bēgļu izmitināšanai tiek apturēta vismaz uz 120 dienām, kamēr tiks pieņemti jauni stingri patvēruma meklētāju pārbaudes noteikumi. Rīkojums arī paredz uz 90 dienām apturēt vīzu izsniegšanu cilvēkiem – gan ceļotājiem, gan imigrantiem – no Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

Prezidenta lēmums jau paspējis izraisīt gan asu kritiku valstī, gan brīdinājumus, ka šis rīkojums tiks apstrīdēts tiesās. Viņa lēmumu kritizējusi arī ASV ģenerālprokurores pienākumu izpildītāja Salija Jeitsa. Pēc Jeitsas izteikumiem, Tramps izdevis rīkojumu par Jeitsas atlaišanu un par viņa pagaidu aizvietotāju iecēlis Virdžīnija pavalsts prokuroru Danu Boenti.

Tramps par ģenerālprokuroru izvirzījis republikāņu senatoru Džefu Sešonu. Viņa kandidatūra vēl jāapstiprina Senātā. Tiesa, arī viņš riskē tūdaļ zaudēt amatu, jo uzklausīšanas debatēs senatoriem atzinis, ka neatbalsta musulmaņu ieceļošanas aizliegumu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats