19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Tiesības, drošība » Zaļie uzticēsies lielajam brālim
Zaļie uzticēsies lielajam brālim
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 16. janvāris 2017, 11:12
Lai lieki neradītu saspringtu atmosfēru Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iekšienē, vienas no šo politisko spēku veidojošajām partijām – Latvijas Zaļās partijas – dome nolēma nevirzīt savu kandidātu uz Rīgas mēra amatu. Šo privilēģiju partija uzticējusi ZZS valdei.


Latvijas Zaļās partijas (LZP) līdzpriekšsēdētājs Ingmārs Līdaka paskaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, jo ZZS kandidātu mēra amatam var izvirzīt tikai tad, ja abas politisko spēku veidojošās partijas to atbalsta. Ja, piemēram, Latvijas Zemnieku savienība iebilstu pret LZP kandidātu, tad varētu rasties situācija, ka LZP atkal jāsasauc dome, kurā virzīt citu politiķi. Ņemot vērā, ka domē darbojas partijas biedri no visas Latvijas, tas būtu piņķerīgs process, kuru praktiski domājošie zaļie nevēlas lieku reizi atkārtot.

I. Līdaka, gan uzsver - fakts, ka LZP nevirza savu kandidātu, nenozīmē, ka ZZS valde, kurā viņš līdz ar diviem citiem LZP biedriem darbojas, uz Rīgas mēra amatu nevirzīs tieši LZP biedru.

Iepriekš LZP valde gan bija lēmusi uz Rīgas mēra amatu virzīt partijas līdzpriekšsēdētāju Viesturu Silenieku, taču viņš savu iespēju krietni sabojāja, publiski paziņojot, ka, iekļūstot Rīgas domē, viņš varētu sadarboties arī ar Saskaņas deputātiem. Iepriekš sevi par labēji centriskām dēvējošās koalīciju veidojošās parti
jas bija vienojušās, ka arī Rīgas domē saglabās sadarbību. Tāpēc šis V. Silenieka paziņojums tika uztverts ar neizpratni, un ZZS priekšsēdētājs Armands Krauze paziņoja, ka šo izteicienu dēļ V. Silenieks krietni samazinājis iespēju kļūt par Rīgas domes mēra kandidātu no ZZS saraksta. Pats V. Silenieks piektdien notikušajā LZP domes sēdē savu kandidatūru atsauca.

Otrs LZP mēra kandidāts bija tās valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, kuram, iespējams, būs jākonkurē ar ZZS priekšsēdētāju Armandu Krauzi.

Vaicāts, vai viņš būtu labāks ZZS Rīgas mēra amata kandidāts, salīdzinot ar A. Krauzi, E. Tavars atbildēja - ja A. Krauze vēlētos kandidēt, viņš būtu labs kandidāts un abiem politiķiem būtu kopīgi jāizrunā, kuram tad īsti uzņemties lielo atbildību.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats