28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Izglītība, kursi, semināri » Latvijas Bankas ekonomisti atsāk vieslekcijas Latvijas augstskolās
Latvijas Bankas ekonomisti atsāk vieslekcijas Latvijas augstskolās
Autors: Makroekonomika.lv / 14. septembris 2020, 11:16
Latvijas Bankas ekonomisti un eksperti līdz ar mācību gada sākumu atsāk vieslekcijas augstskolās Rīgā, Rēzeknē, Ventspilī, Jelgavā, Liepājā un citur, skaidrojot un veidojot diskusijas aktuālos ekonomikas un finanšu politikas un teorijas jautājumos.

Šis lekciju piedāvājums palīdz augstskolu studentiem ekonomikas un uzņēmējdarbības studijās sasaistīt teoriju ar aktuālajām makroekonomiskajām un finanšu norisēm Latvijā, Eiropā un pasaulē. Šādu kompleksu pieeju atbalsta un sekmē augstskolu mācībspēki un savās anketās pozitīvi novērtē un sagaida Latvijas Bankas ekonomistu vieslekcijas apmeklējušie studenti – vairāk nekā 90% to dalībnieku, tostarp ekonomikas mācībspēki, lekcijas novērtējuši kā labas un ļoti lietderīgas.

Lekcijās tiek apskatītas tādas eiro zonas centrālajām bankām aktuālas tēmas kā:

-norises Latvijas tautsaimniecībā; 

-Eirozonas monetārās politikas atbilde uz pandēmiju;

-Eiropas ekonomikas atveseļošanās – priekšnosacījumi ilgtspējīgai attīstībai;

-globālās ekonomikas tendences. 

Vienā no piedāvātajām vieslekcijām studenti tiks aicināti pārdomāt, kas ir ekonomika – zinātne vai māksla, un diskutēt par ekonomisko datu un pētījumu neviennozīmīgu interpretāciju.

Studentiem tiek piedāvātas lekcijas arī par maksājumu bilances statistikas sagatavošanu, kā arī to, kā mūsdienu maksājumus ietekmē inovācijas, tehnoloģiju attīstība un ikdienas digitālā transformācija.

Sekojot epidemioloģiskajai situācijai valstī, lekcijas tiks piedāvātas kā klātienē, tā attālināti – pēc augstskolu ieskatiem par labāko norises modeli.

Lektori ir vadošie Latvijas Bankas ekonomisti – starptautiskās ekonomikas eksperti Juris Kravalis, Andris Strazds, Inese Allika, ekonomisti Agnese Rutkovska, Anete Migale, Oļegs Krasnopjorovs, Krista Kalnbērziņa, Anete Kravinska, finanšu statistiķis Aigars Kalniņš un finanšu analītiķis Klāvs Ozoliņš.

Vieslekciju cikls tika uzsākts 2014./2015. mācību gadā. Kopumā šo gadu laikā notikušas vairāk nekā 135 lekcijas, kuras apmeklējuši 5600 klausītāju.

Ieinteresētās augstskolas lekcijām var pieteikties Latvijas Bankā. Sīkāka informācija par lekcijām un prezentācijas pieejamas Latvijas Bankas makroekonomiskās analīzes portālā - www.makroekonomika.lv:




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats