28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Izglītība, kursi, semināri » Piedāvā mainīt līdzšinējo izglītības iegūšanas kārtību
Piedāvā mainīt līdzšinējo izglītības iegūšanas kārtību
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 6. novembris 2017, 14:57
Izglītība ir viens no sāpīgajiem jautājumiem, par ko deputāti nespēj vienoties jau gadiem. Neskaitot skolu reformu, šobrīd aktīvisti arī diskutē par pāriešanu tikai uz latviešu valodu, savukārt Saeimas deputāts Ints Dālderis (Par!/V) kā vēl vienu priekšlikumu iesniedzis obligāto vidējo izglītību.


Viņa pamatojums ir tāds, ka šādā veidā tiks samazināts bezdarba līmenis, Dālderis vēlas, lai obligāta būtu vidējās izglītības iegūšana vai izglītības ieguves turpināšana vidējās izglītības iegūšanai līdz 30 gadu vecumam, bet mācības uzsākt vajadzētu jau no piecu gadu vecuma, apmeklējot sagatavošanu pamatizglītības ieguvei.

Tāpat Dālderis uzskata, ka pie reformām ietilptu arī izglītošanas laiks, norādot, ka pamatizglītība būtu jāiegūst sešu gadu laikā, bet vidējā izglītība – sešos, nevis trīs gados.

Šo ieceri viņš vēlas īstenot no 2020.gada 1.septembra, bet jau no 2018.gada 1.janvāra līdz 31.augustam obligāta būtu vidējās izglītības iegūšana vai mācību turpināšana personām, kuras ir dzimušas pēc 1999.gada 1.janvāra.

Jau vēstīts, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nākamā gada valsts budžeta projekta un to pavadošo likumprojektu otrajam lasījumam kopumā saņēmusi vairāk nekā 400 priekšlikumu.

Nākamā gada valsts budžeta likumprojektam un vidēja termiņa budžeta ietvara 2018.-2020.gadam likumprojektam kopumā iesniegti vairāk nekā 100 priekšlikumi. Savukārt 28 likumprojektiem, kas saistīti ar valsts budžetu, iesniegti teju 300 priekšlikumi. Saeimas kārtības rullī paredzētās tiesības iesniegt priekšlikumus izmantojušas visas Saeimas frakcijas, kā arī komisijas, deputāti individuāli un arī nozaru ministrijas.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats