20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Izglītība, kursi, semināri » Mācību gads sācies, tomēr pedagogiem algu izmaksa kavējas
Mācību gads sācies, tomēr pedagogiem algu izmaksa kavējas
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 4. oktobris 2017, 14:50
Lai gan mācību gads jau sācies, mērķdotācijas pašvaldībām, kas tām ļauj izmaksāt pedagogiem algu apstiprinātas vien oktobrī, tādējādi tiem skolotājiem, kuriem algas diena ir mēneša beigās, tas nozīmē jaunā mācību gada pirmās algas aizkavēšanos.


Piemēram, Alsungas vidusskolā 18 pedagogi algu gaidīja jau pagājušā piektdienā, taču tā arī nesaņēma, tāda pati situācija bija arī pagājušajā gadā.

„Septembris ir tas laiks, kad skolotājiem ļoti to naudu vajag, jo ir bijis viss garais atvaļinājums. Augusta beigās ieskaita, cik nu kurš dažas nedēļas augustā darbā bijis. Tiem, kam ir bērni, tie iet uz skolu, sākās jauns mācību gads ar visām vajadzībām. Rēķini jāmaksā, ir cilvēki, kam ir kredīti paņemti, tas ir jāatmaksā, tur jau neviens negaida, par katru nākamo dienu soda procenti klāt,” TV3 pauž Alsungas vidusskolas skolotāja Skaidrīte Nagliņa.

Protams, Izglītības ministrija pārmetumus noraida, jo, ņemot vērā, ka tie tikai septembra sākumā no pašvaldībām ieguvusi datus par skolām, informācijas precizēšana aizņēmusi laiku un tikai otrdien, 3. oktobrī, valdība apstiprināja mērķdotācijas pašvaldību skolām, sadalot finansējumu izglītības iestādēm šā gada septembrim-decembrim.

Skolotāju arodbiedrība norāda, ka pēc būtības ir jāmaina prakse, ka valdība par mērķdotācijām lemj tik novēloti, vien oktobrī.

Kopējais finansējums pašvaldību izglītības iestādēm atlikušā gada četriem mēnešiem ir vairāk nekā 118 miljoni eiro. Šis ir jau otrais gads, kad finansējums pedagogu algām tiek aprēķināts saskaņā ar jauno pedagogu atalgojuma modeli.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk
Jaunākie komentāri
Mediju apskats